Finska Liiga väljer att avsluta säsongen online med ett ePlayoff.

Finska ishockeyligan Liiga har precis som många andra ligor runt om i världen tvingats att avbryta säsongen. Men nu har man bestämt sig för att den ändå ska avgöras – online.

Istället för att avbryta säsongen utan något sportsligt avgörande har finska Liiga tagit ett historiskt beslut. Årets säsong kommer att avgöras online via populära spelet NHL 20 och Finlands största esportliga, Telia Esport Series.

Första slutspelsrundan kommer börja den 8:e april och matcherna kommer livesändas på via nationell television, meddelar ligan i ett pressmeddelande.

– Eftersom årets hockeysäsong avslutades på grund av coronavirusets utbrott bestämde vi oss för att hitta ett alternativt sätt att avsluta säsongen. Därför är det en stor ära att få presentera ePlayoffs som kommer livesändas på nationell television under bästa tiden på åren och där alla har chansen att se matcherna på ett säkert sätt hemifrån, säger Niklas Segercratz, Commercial Manager för Telia esport.

“Enda hockeyligan som avgörs online”

Varje lag har utsett en representant som ska representera deras lag i det som förväntas bli ett underhållande ePlayoffs. Lag kommer innehålla både professionella spelare, så som bland annat VM-guld-spelaren Harri Pesonen och AHL-spelarna Joni Tuulola och Joona Lutoto, men också finska kändisar och hockeyentusiaster.

– Vi är vad vi vet den enda ishockeyligan som väljer att avsluta säsongen online. Det är fantastiskt att vi kan erbjuda underhållning till hockeysupportrar även fast den riktiga säsongen fick avslutas. Vi vill också tacka alla före detta spelare och lojala fans som steppat upp och tänker försvara deras lag online. Det här är garanterat något som kommer spännande och underhållande att följa, säger Aija Saha, marknadschef för finska hockeyligan.

Alla lagen som kvalificerade sig till slutspel är inkluderade och årets ePlayoffs är baserat utifrån ranking under årets grundserie.

Se hela slutspelsschemat här.

MER NYHETER OM #COVID19

Experter: Så stärker klubbarna sina varumärken under coronakrisen
“Ska idrotten överleva måste den digitaliseras”
SvFF:s besked: ”Träningsmatcher och träningar kan genomföras”
StFF:s skarpa kritik: “Känns ännu mer otydligt”
FHM: ”Det går att spela mindre lokala matcher”
Tegnell om Gothia Cup: ”Oddsen är små”
Tegnell: ”Vi kommer komma med en rättelse”

VM-drömmen ställdes in – nu handlar hon åt äldre