Johan Kristoffersson leder Rally X Nordic inför helgens tävling. Men han är jagad.

Från en serieledning till en annan. Johan Kristoffersson leder Rally X Nordic inför helgens tävling som sänds live på SBF Play. Men han är jagad.

Johan Kristoffersson tog i helgen, tillsammans med Molly Taylor, teamets andra seger i Extrem E och befäste med det sin serieledning där. Till helgen ska han försvara sin ledning i Rally X Nordic när serien för första gången gästar den finska banan Oulu Zone.

Oulu Zone är för de flesta förarna i Rally X Nordic en ny bana. Hela helgens sändningar från Finland kan ses med svenska kommentatorer på solidsport.com/sbfplay

– En ny bana för mig. Utifrån filmer jag har sett är det ett väldigt racingliknande stuk. Kanske inte det vår bil gillar mest, men vi får göra en del justeringar och se vad vi kan trolla fram. Framför allt måste vi få ordning på starterna, säger Johan Kristoffersson, som utökade sin mästerskapsledning i Höljes, trots att han inte vann någon av deltävlingarna.

Tävlingen livesänds på SBF Play

I stället var det säsongsdebuterande Niclas Grönholm som tog en dubbelseger i den värmländska rallycrossmetropolen.

– Det ska bli roligt att än en gång få se hur vi står oss emot deras VM-bil, säger 32-åringen från Arvika.

Den taktiske trefaldige världsmästaren är naturligtvis sugen på att ta kampen med Grönholm, men glömmer ändå inte bort att poängsamlandet i mästerskapstabellen är viktigast.

– Det måste man väga in. Det ser ju skapligt ut nu med en ledning på tretton poäng, avslutar Johan Kristoffersson som till helgen får byta den afrikanska värmen mot mer nordisk försommartemperatur.

Mer information om Rally X Nordic finns på www.rallyx.se

Hela helgens sändningar från Rally X i Finland kan du se med svenska kommentatorer här på www.sbfplay.se