Badmintonligan Påvelunds Line Christophersen
Slutspelen i Badmintonligan där Påvelund lämnar återbud. Foto: Bildbyrån.

I helgen och med start på fredag är det äntligen dags för Badmintonligan att avgöras. Sex lag skulle då gjort upp om SM-titeln. Men det blir istället fem då Påvelund lämnat återbud i kvartsfinalen med hänvisning till coronapandemin. Fyrisfjädern står därmed klara för semifinal.

Nu på fredag börjar finalerna där de sex främsta lagen i Victor Badmintonligan skulle gjort upp om Lag-SM titeln. Men istället för sex lag blir det bara fem lag efter att Påvelund meddelat att de drar sig ur slutspelet. Det betyder att Påvelunds motståndare i kvartsfinalen, Fyrisfjädern, är därmed klara för semifinal.

Även Umeå och Aura är klara för semifinal. Eftersom Umeå blev segrare i mellanserien kommer de att få välja vilket av de två lagen, som har tagit sig vidare från kvartsfinal, som de vill möta i semifinal.

På fredag 11 juni klockan 16:30 kommer Västra Frölunda och Täby mötas i andra kvartsfinalen. På lördag 12 juni klockan 16:30 är det dags för semifinalerna och slutligen avgörs finalen på söndagen 13 juni klockan 11:00.

Samtliga matcher kommer att sändas live via Badmintonligan på Solidsport.

Som Månadssupporter kan du stötta ditt favoritlag och få tillgång till alla sändningar samtidigt som hälften av intäkten går direkt till klubben du vill stötta.

Hitta ett lag och bli Månadssupporter här!.