Hennes egen VM-dröm sköts upp på grund av coronaviruset. Nu har hockeydomaren Anna Hammar gått ut på Facebook och erbjudit sig att hjälpa äldre personer i Luleå.
– Jag tror på att hjälpa, säger hon till Solidsport News.

Hon var mitt uppe i ett pågående SDHL-slutspel och såg fram emot att för första gången i karriären få åka på VM. Sedan kom coronaviruset och satte stopp för hockeydomaren Anna Hammar och resten av hockeysverige.

Om hon deppade ihop över det?
Inte alls. Istället valde hon snabbt att erbjuda sin hjälp i kampen mot coronaviruset. Det genom att publicera ett inlägg på Facebook där hon erbjöd sig att hjälpa äldre personer i Luleå.

– Jag tror på att hjälpa. ”Den som ger den får” sa alltid min gammelmorfar, och det tror jag med. Mina äldre släktingar bor för långt bort för att jag ska kunna hjälp dem så då tänkte jag att jag kan hjälpa någon annans släkting, säger Hammar till Solidsport News.

“Många har hört av sig”

Hon har också redan fått hoppa in och hjälpa personer i nöd.

– Ja, jag har redan fått hjälpa till att handla samtidigt som många har hört av sig bara för att säga hur snäll de tycker att jag är, säger hon.

Hur har reaktionen varit hos personerna du har hjälp?

– En blev jätteglad och sa att jag hade en stjärna i himlen enligt henne. Jag hälsade bara att hon skulle höra av sig när hon behövde handlat nästa gång.

Hur kändes det att få höra något sånt?

– Såklart väldigt härligt, det finns nog ingen känsla som går upp emot att hjälpa andra. Speciellt när de är så tacksamma, avslutar hon.

Vill du tipsa Solidsport om en nyhet eller ett annat fint initiativ? Maila ditt tips till redaktionen@solidsport.com

MER NYHETER OM #COVID19

Föreningar kan få stöd för anpassningar under coronakrisen
Helsingborg i djup kris: ”Elitlicensen är rökt”
RF: 500 miljoner räcker inte – om krisen fortsätter
Nya förbudet försvårar för lagen i Allsvenskan
Hockeyettan: ”Klubbarna har förlorat 40 miljoner”
Folkhälsomyndigheten: ”Fortsätt träna utomhus”