Björn Eriksson (RF) vill att barn- och undomsidrotten prioriteras när regeringens krisstöd ska fördelas. Foto: Bildbyrån

500 miljoner i krisstöd ska fördelas till svensk idrott.
Då föreslår Riksidrottsförbundet (RF) att barn- och ungdomsidrotten ska prioriteras.
– Det handlar om att värna om föreningslivets fortlevnad, säger RF:s ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Idrotten har drabbats hårt av coronakrisen.
Därför har svenska regeringen skjutit till ett stödpaket på 500 miljoner kronor till idrotten. Det för att kompensera för de förlorade intäkter idrotten drabbas av i och med den situation samhället befinner sig i idag. 

Riksidrottsförbundet (RF) har sedan tidigare inlett arbetet med att fördela pengarna tillsammans med sina underliggande specialidrottsförbund. Då har RF föreslagit att barn- och ungdomsidrott som på olika sätt drabbats av coronakrisen ska prioriteras.

“Viktigaste är barn och ungdomsidrotten”

“Det handlar om att värna om föreningslivets fortlevnad. Vi är tacksamma för det förtroende som regeringen ger oss i att avgöra vad som är bäst för föreningsidrotten i denna svåra tid. Vi ser även hur kommunerna ställer upp för att hjälpa föreningslivet”, säger RF:s ordförande Björn Eriksson.

Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) berättar för TT att regeringen inte kommer skicka med så många direkt över hur pengarna ska fördelas, men understryker samtidigt vikten av barn- och ungdomsidrott.

– Det vi har sagt det är att det viktigaste är att barn och ungdomsidrotten ska kunna fortleva starkt efter den här krisen. Men vi ska komma ihåg att elit- och breddidrott är väldigt integrerat i Sverige. Det kan vara föreningar som finansierar hela sin breddidrottsverksamhet på ett större evenemang eller av elitverksamheten. Så det är komplext, säger hon till TT.

MER NYHETER OM #COVID19

Här balkonggympar Kristianstad med äldreboendet
SvFF:s besked: ”Träningsmatcher och träningar kan genomföras”
Vätternrundan ställs in: ”Extremt tufft beslut”

StFF:s skarpa kritik: “Känns ännu mer otydligt”
FHM: ”Det går att spela mindre lokala matcher”
Tegnell om Gothia Cup: ”Oddsen är små”
Tegnell: ”Vi kommer komma med en rättelse”

VM-drömmen ställdes in – nu handlar hon åt äldre