Alice Nilsson och Kristianstad DFF kör balkonggyma med äldreboende. Foto: Bildbyrån

När idrotten har ställts in har allt fler föreningar ryckt ut för hjälpa drabbade i samhället. Bland annat Kristianstads DFF i Damallsvenskan som numera kör balkonggympa med ett äldreboende.
– Det är lätt att äldre känner sig ensamma och instängda nu, säger Alice Nilsson, lagkapten, till Sportbladet.

Det har tidigare gått att läsa om ett flertal projekt som olika idrottsföreningar eller enskilda idrottare startat för att hjälpa utsatta under coronakrisen.
Efter inställda eller framflyttade säsonger har flera klubbar gett sig ut i samhället för att hjälpa till. En av klubbarna är Kristianstads DFF som numera kör träningspass utanför ett ålderdomshem.

– Nu i och med corona blev vi tvugna att ställa in även dessa projekt. Men för två veckor sedan kläckte en av våra tränare en idé om vad vi skulle kunna göra istället, säger lagkaptenen Alice Nilsson till Sportbladet.

40 pensionärer deltog i “balkonggympan”

Tränarens förslag gick ut på att hjälpa äldre att motionera och träna, på ett säkert avstånd. Förra söndagen tog sig därför elva spelare till äldreboendet Allögården i Kristianstad. Där höll Nilsson och lagkamraterna i ett 30 minuter långt gympapass från gatan, som de äldre kunde delta i från balkongen.

– Jag tror att det var ungefär 40 personer från boendet som var med. Det var lite svårt att se. En del stod i sina köksfönster.

Nilsson berättar för Aftonbladet att de tänker upprepa träningspasset utanför flera andra äldreboenden i kommunen eftersom det känns bra att göra en insats för de äldre och för samhället under den situation som råder. 

– Det behövs extra mycket just nu. Det är lätt att äldre i karantän känner sig ensamma och instängda, säger hon.

Se när Kristianstad kör ett balkongpass i inlägget nedan.

MER NYHETER OM #COVID19

SvFF:s besked: ”Träningsmatcher och träningar kan genomföras”
Vätternrundan ställs in: ”Extremt tufft beslut”
StFF:s skarpa kritik: “Känns ännu mer otydligt”
FHM: ”Det går att spela mindre lokala matcher”
Tegnell om Gothia Cup: ”Oddsen är små”
Tegnell: ”Vi kommer komma med en rättelse”
Lundh: ”Ett möjligt dråpslag för elitklubbarna”
Nya riktlinjer från FHM – stoppar tävlingar och matcher
VM-drömmen ställdes in – nu handlar hon åt äldre