Paula Juhlin stannar i Alvik. Foto: Bildbyrån

Alvik gjorde sin bästa säsong på sex år. 
Nu har klubben förlängt kontraktet med lagkaptenen Paula Juhlin.
“Jag är inte färdig med Alvik eller med ligaspel” säger hon i ett pressmeddelande.

SBL-dam avslutades precis som majoriteten av all övrig sport abrupt i början av mars, serien spelades inte färdigt och slutspelet ställdes in.

Alvik Basket som precis förlorat seriefinalen mot Luleå Basket hemma i Åkeshov fick lägga drömmarna om SM-final på hyllan och nöja sig med en andraplats i tabellen efter Luleå Basket. Andraplatsen är Alviks bästa placering sedan återkomsten till ligan för 6 år sedan.

Men nu siktar Alvik på nästa års säsong och gick idag ut med att lagkapten Paula Juhlin förlänger sitt kontrakt med Alvik Basket ytterligare en säsong. 

“Säsongen 2019/20 var en av de roligaste jag spelat. Sportsligt var det såklart otroligt starkt, men det är ju människorna som dröjer sig kvar i minnet och i hjärtat. Jag har aldrig tidigare varit i ett lag med ett så brett spektra av spelare. Vi skiljer oss åt i ålder, ursprung, erfarenhet, spetskompetenser och personligheter. Jag tror absolut att det var det som gjorde oss så starka tillsammans” säger Juhlin till klubbens hemsida.

“Jag är inte färdig med Alvik”

Lagkaptenen har under den gångna säsongen varit en minst sagt tongivande spelare i laget där hon startat samtliga 18 spelade matcher och har näst högst snitt i speltid, endast 2 sekunder mindre per match än amerikanskan Shanity James. Juhlin har under säsongen snittat 14.5 poäng per match, vilket är det högsta sedan hon anslöt till Alvik, för 6 säsonger sedan. Paula Juhlin kan titulera sig som den  är de enda spelaren som gjort samtliga 6 säsonger med Alvik i ligan. 

Juhlin är alltså klar för en sjunde säsong där målet är högt, hon säger själv att tanken är att vinna ett SM-guld:

“Jag är inte färdig med Alvik eller med ligaspel. Och jag är definitivt inte färdig med mitt lag. Tanken att vinna ett SM-guld med det här laget gör beslutet att stanna i Alvik var enkelt”

MER BASKETNYHETER:

“Dags att växa upp – nu måste idrotten ta ansvar”
Idrotter larmar om domarbrist: ”Är jätteorolig”

Så blev serieindelningen – Helsingborg klar för SBL
Drömmen blev verklighet: ”Helt fantastiskt”
Här är årets utmärkelser i SBL Dam
Basketfestivalen håller andan: ”Vi lever på cupen”
Förbundet: ”Vi vet inte konsekvenserna ännu”