Rösta fram årets SBL- utmärkelser.
25% av rösterna kommer från supportrar. Foto: SBL

Istället för sitt hejande på läktaren ska fans nu få rösta fram vilka som får säsongens utmärkelser i Svenska Basketligan. Röstningen sker för både SBL Dam och SBL Herr.

– Det är jättekul att få kunna involvera fansen i något så prestigefyllt som säsongens utmärkelser, särskilt en säsong som denna när de inte haft chansen att visa sitt stöd på plats och verkligen förtjänar att få sina röster hörda, säger SBL Dams ligakoordinator och kommunikatör Louie Söderberg.

Spänningen höjs nu inför slutspelet när supportrar kommer få chansen att rösta fram årets MVP, Stjärnskott eller varför inte årets Artist.
– Det blir en perfekt temperaturhöjare inför slutspelet, och det blir även spännande att se om fansen tycker likadant som aktiva och media eller om det skiljer sig åt där, säger Mattias Wackenhag, ligakoordinator för SBL Herr.

Varje år delar Svenska Basketbollförbundet ut säsongens utmärkelser till SBL Dam och SBL Herr. Först delades utmärkelserna ut av en jury fram till 2016 när omröstningen istället togs över av lagkaptener, coacher och media. För första gången i historien får även supportrar en röst som påverkar var priserna hamnar. Fansens röst kommer utgöra hela 25% av det totala röstantalet medan resterande 75% av rösterna kommer ligga hos mediarepresentanter, coacher och lagkaptener.
– Jag ser med spänning fram emot att se vilka vinnarna blir från en grundserie som bjudit på mycket underhållning och där väldigt många spelare imponerat på mig, säger SBL Dams ligakoordinator och kommunikatör Louie Söderberg.

Röstningen startar den sista veckan av grundserien och avslutas två dagar efter den sista grundseriematchen i varje serie. Röstningen för SBL Dam öppnade den 15 mars och är öppen fram till måndagen den 22 mars klockan 7:00.

Rösta via röstningsformulär för SBL Dam