SBBF har lämnet ett nytt besked om årets RM/USM. Foto: Bildbyrån

RM/USM Final Four flyttas till den 11-13 juni i Uppsala, meddelar Svenska Basketbollförbundet. Arrangemanget äger rum på Fyrishov, eventuellt med Rosendalshallen som kompletterande arena.

Precis som allting annat denna säsong ligger RM och USM i luften. Det gick inte att slutföra förra säsongens spel och även denna säsongs spel ligger i riskzonen.

Nu meddelar Svenska Basketbollförbundets (SBBF) i ett pressmeddelande att arrangemangen av RM/USM Final Four flyttas fram med ett nytt preliminärt datum satt den 11-13 juni i Uppsala. Vidare skriver förbundet att man fortsättningsvis kommer agera proaktivt i tävlingsfrågor och reaktivt i träningsfrågor. Något som innebär att SBBF i tävlingsfrågor måste ta beslut med större framförhållning, innan man vet exakt hur det kommer att bli.

“En stor majoritet vill genomföra säsongen”

– I RM och USM behöver arrangörer och lag få besked så tidigt som möjligt för att kunna planera arrangemang och resor. Samtidigt finns en stor majoritet som verkligen vill att vi genomför säsongen. Vårt uppdrag blir att balansera detta och komma med en plan som i största möjliga mån möjliggör spel, säger tävlingsansvarig Olle Lundén.

Matcherna i RM/USM kommer livesändas på Solidsport via
solidsport.com/usmfinalfour

Beslut om RM/USM kommer att kunna spelas klart denna säsong tas den 19 februari.
Det operativa ansvaret för att planera och genomföra RM och USM ligger på Westra BDF och Michael Malm. Han har tillsammans med Svenska Basketbollförbundet kommit fram med följande plan.

SBBF:s plan framåt:

Den 19 februari tas beslut om spel i RM och USM kan återupptas. I så fall gäller följande:

RM (U15,U16)
Omgång 2                        20-21 mars 2021
Omgång 3                        1-2 maj 2021
Kvartsfinaler                     22-23 maj 2021 (spelas som enkelmatcher)
Final Four                         11-13 juni 2021

USM (U17,U19)  
Omgång 1                        27-28 mars 2021
Omgång 2                        1-2 maj 2021
Kvartsfinaler                     22-23 maj 2021 (spelas som enkelmatcher)
Final Four                         11-13 juni 2021