Pingisligan återupptas efter ett längre avbrott på grund av Covid-19, meddelar Svenska Bordtennisförbundet. Foto: Bildbyrån

Sedan oktober och november har Sveriges högstaserier i Pingis stått på paus. Men nu har Svenska Bordtennisförbundet meddelat att Pingisligan kommer återstarta den 30 januari – och som livesänds på Solidsport.
– Det är självklart oerhört positivt att vi på nytt kan starta upp vårt seriespel på högsta nivå, säger Mikael Andersson sportchef på Svenska Bordtennisförbundet till Solidsport News.

Svenska Bordtennisförbundets krisgrupp för frågor som berör Covid-19 har nyligen publicerat information kring hur och när tävlings- och serieverksamheter ska återupptas.

Damerna spelade sin senaste omgång i Pingisligan den 18 oktober och har därmed haft ett uppehåll på nästan fyra månader medan herrarnas senaste matcher spelades 10 november.

Pingisligan återstartar i helgen

Ett avbrott som äntligen är förbi.
Nu står det nämligen klart att Pingisligan kommer återstarta både på herr- och damsidan med start redan i helgen, den 30 januari.

– Det är självklart oerhört positivt att vi på nytt kan starta upp vårt seriespel på högsta nivå. Jag vill rikta ett stort tack till aktiva tränare, till våra elitklubbar både på dam- och herrsidan för deras enorma tålamod och förståelse för den situationen som vår sport befinner sig i. Den svenska säsongen är nu förlängd på ett sätt som ser både banbrytande och intressant ut med slutspel och SM-tävlingar i månadsskiftet maj till juni. Jag ser verkligen fram emot att följa spelarnas utveckling de kommande månaderna . Det ska bli riktigt roligt, säger Mikael Andersson sportchef på Svenska Bordtennisförbundet till Solidsport News.

Samtliga matcher kommer fortsättningsvis gå att se live och i repris via solidsport.com/pingiskanalen

Tittare har som tidigare också chansen att stötta sin favoritklubb ekonomiskt genom att bli Månadssupporter och samtidigt få tillgång till ALLA matcher i ligan.

Serierna kommer att återstarta enligt följande:

Pingisligan by STIGA Damer
Omgång 5: 6 februari
Omgång 6*: 7 februari
*Undantag matchen Lyckeby BTK – Halmstad BTK som kommer att spelas den 30 januari.

Pingisligan by STIGA Herrar
Omgång 5: tisdag 23 februari
Omgång 6: torsdag 25 februari

Superettan Herrar
Återstart från omgång 7 och 8, med speldatum 13 och 14 mars.
Omgång 5 och 6 kommer att placeras sist i spelordningen och med planerade datum 29 och 30 maj 2021.

Ta del av den kompletta informationen här.

Aktuell tabell herrar och damer.

KOMMANDE SÄNDNINGAR: