Som användare av Solidsport och vår streamingplattform vill vi informera dig om att det inte längre kommer gå att betala i Solidsport-appen via iOS-enheter. Här är bakgrunden till detta.

Sedan lanseringen av tittarappen Solidsport i App Store har det gått att köpa sändningar direkt via en betalfunktion som är inbyggd i appen. Men på grund av betalvillkoren som gäller i App Store och krav från Apple väljer nu Solidsport att helt ta bort denna funktion i appen.

Beslutet grundar sig främst i att Apple har krävt att Solidsport ska använda sig av deras egen betallösning istället för den som Solidsport själv har byggt och tillhandahållit. Något som skulle innebära att Apple anser sig ha rätten att ta 30% av alla intäkter som görs i Solidsport-appen, vilket i sin tur innebär ett intäktsbortfall på motsvarande procentsats för alla lag, klubbar och cuper som livesänder matcher och event via Solidsport.

Solidsport vill att alla lag och föreningar som sänder ska få behålla så stor del som möjligt av sina intäkter.

Hur ska en iOS-användare betala för en sändning framöver?

För att köpa en sändning behöver en iOS-användare först besöka den aktuella kanalen/sändningen via en webbläsare. Där loggar användaren in på sitt Solidsport-konto och genomför köpet av sändningen. Detta kan göras med hjälp av webbläsaren via din smartphone eller surfplatta. Slå bara in solidsport.com i webbläsaren och sök upp sändningen som du vill titta på. När detta är gjort så kan du se din sändning via appen, precis som vanligt, så länge du är inloggad på samma konto som genomfört köpet.

Hur påverkas jag som är Månadssupporter?

En Månadssupporter till ett lag eller liga påverkas inte av detta. Du kan se matcher precis som förut i appen. Du som vill bli Månadssupporter till ett lag måste däremot besöka lagets Solidsport-kanal med hjälp av en webbläsare i din smartphone eller dator för att kunna teckna ett Månadssupporter-abonnemang.

Samma sak gäller för dig som har köpt ett All Access-pass eller vill köpa ett All Access-pass. Har redan köpt ett kan du titta som vanligt i appen. Ska du köpa måste du först besöka kanalen du ska titta på med hjälp av din webbläsare i din smartphone eller dator.

Har du några frågor eller problem med att köpa eller titta på det du är intresserad av. Kontakta oss så hjälper vi dig. Du når oss på support@solidsport.com