Helsingborg är klar för högstaligan för damer. Foto: Bildbyrån

I flera år har siktet varit att ta sig upp i högstaligan för damer. Nu är drömmen sann för Helsingborg Basket.
– Det är helt fantastiskt det är någonting klubben har strävat efter, säger lagkapten Mathilda Ågren till SVT.

”Från och med nu är vi ett ligalag”, så lyder texten på Helsingborg Basket Dams Instagram. Klubben som i flera år haft ett uttalat mål om att nå högsta ligan i Basket för damer har nu tagit sig hela vägen.

– Det är jätteskoj. Vi har jobbat och planerat för det ganska länge. Nu nådde vi nästa trappsteg, säger klubbens ordförande Per-Åke Lundquist till SVT.

LÄS ÄVEN: Förbundet: Här är serieindelningen

Ökat intresse bland sponsorer

Basketförbundet gick under torsdagen ut med kommande säsongs serieindelning och där presenteras Helsingborg som ett lag i Svenska Basketligan Dam säsongen 20/21. 

Redan i januari berättade sportchef Per-Åke Lundqvist för Helsingborgs Dagblad berättar att klubben satsade mot högstaligan. Något som han menar fått intresse från potentiella samarbetspartners. 

– Det jag hör är att många är positiva till att Helsingborg får ett nytt damlag på högsta nivå. Det känns som en bra ingång för det arbete vi har framför oss, sa Lundqvist till tidningen. 

Klubben får på sina sociala medier lyckönskningar från flera håll. Bland annat Freja Werth, för närvarande i RIG Luleå, skriver grattis till den klubb hon spelat för innan hon gick vidare till gymnasiet uppe i Luleå.

Lundqvist berättar samtidigt för HD att Werth är en av de spelarna sportchefen har på sin önskelista. Andra hemvändare Lundqvist är intresserade av är Elin Gustavsson för närvarande proffs i Spanien och Precious Johnson som spelar på college i USA.  

LÄS ÄVEN: Här är årets utmärkelser i SBL Dam

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here