Stockholms Fotbollförbund ändrar sitt beslut efter FHM:s nya riktlinjer. Foto: Bildbyrån

Planen var att dra igång all tävlingsverksamhet i helgen. 
Men efter Folkhälsomyndighetens (FHM) nya besked väljer nu Stockholms Fotbollförbund (StFF) att skjuta upp säsongsstarten för distriktets seniorserier.

Det har varit många turer fram och tillbaka när det gäller starten av den kommande fotbollssäsongen. Men utefter tidigare riktlinjer och efter att distriktsförbudnet själva haft ett möte med Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm, så bestämde Stockholms Fotbollförbund att tävlingssäsongen skulle starta i helgen.

– Vi fick möjlighet att ställa specifika frågor till experter och utifrån svaren vi fick av dem kunde vi själva ta ett beslut. De har alltså inte gett oss rådet att starta serien, det är vårt eget beslut utifrån svaren vi fick både muntligt och skriftligt. Baserat på det känner vi oss väldigt trygga med beslutet, sa StFF:s distrikschef Andrea Möllerberg i en tidigare intervju med Solidsport News.

Vändningen: Skjuter upp säsongsstarten

Under torsdagen kommer sedan nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.
Då förtydligade statsepidemiolog Anders Tegnell att barn- och ungdomsmatcher uppmuntras att spelas men att “seniora matcher får vänta”.

Något som nu får StFF att ändra sitt tidigare beslut.
Distriktsförbundet skjuter nu upp säsongsstarten till den 6 maj.

– Där är bestämt utifrån att Folkhälsomyndighetens nuvarande riktlinjer kommer förändras. Blir det inte så, då skjuts såklart det datumet fram på nytt. Men det kommer inte bli tidigare än så, den är i alla fall säkert, säger Möllerberg till Solidsport News.

RELATERADE NYHETER:

FHM ger grönt ljus till ungdomsmatcher: “Liten risk”
Här är StFF:s riktlinjer inför helgens seriepremiär
Solidsport stöttar fotbollsklubbarna – erbjuder gratis utrustning
StFF:s beslut kvarstår: “Det blir seriestart i helgen”
StFF:s skarpa kritik: “Känns ännu mer otydligt”