Solidsport lånar ut 50 sändningsriggar till stockholmsfotbollen.

I helgen väntar seriestart för stockholmsfotbollen. Solidsport vill nu hjälpa klubbarna att följa riktlinjerna gällande spel utan publik. Därför lånas 50 kompletta sändningsriggar ut helt kostnadsfritt.
– Vi vill hjälpa klubbarna att genomföra matcherna på ett säkert sätt och samtidigt ge publiken en möjlighet att se matchen hemifrån, säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport.

Under förra veckan beslutade Stockholms Fotbollförbund att årets seriestart kommer bli av redan till helgen, den 17 april. Men för att minska risken för smittspridning och för att förhålla sig till nuvarande restriktioner kring folksamlingar kommer det ske utan publik.

Med det som bakgrund vill Solidsport hjälpa föreningarna i Stockholm att både följa dessa riktlinjer och samtidigt kunna erbjuda sin publik en möjlighet att följa matcherna hemifrån.
Därför lånas totalt 50 kompletta sändningsriggar ut – helt kostnadsfritt. 

Genom att livesända sina matcher på Solidsport har alla lag dessutom en möjlighet att täcka upp förlorade publikintäkter med hjälp av pay-per-view.

– Vi har många livesändningsriggar som står redo att hjälpa till med detta, säger bolagets VD, Tobias Thalbäck.

“Erbjuds till alla i Stockholmsområdet”

Solidsport är Sveriges största plattform för livestreamad sport med över 44 000 livesända matcher och event under 2019. Förutom ligamatcher sänds tiotusentals matcher från de största cuperna i Sverige i en rad olika sporter.

Många inställda cuper är  också skälet till att Solidsport har lagret fullt med livesändningsutrustning. Något som nu istället kan göra stor nytta på fotbollsplanerna runt om i Stockholm.

– Vi har beslutat oss för att helt utan kostnad låna ut vår utrustning till alla föreningar i Stockholmsområdet som vill använda dessa för att på ett säkert sätt kunna genomföra matcher men ändå ge möjlighet till föräldrar och anhöriga att följa matcherna på distans, fortsätter Tobias.

Utlåningen av utrustningen kommer ske så länge kravet kvarstår på att spela matcher utan publik från förbundets sida. För att utlåningen av utrustning ska ske på ett organiserat sätt är det föreningarna som kan vända sig till Solidsport för att låna utrustningen.

– Totalt kan vi täcka 50 spelplaner i Stockholm just nu. Skulle behovet vara större än så kommer vi jobba på att få fram fler sändningsriggar. Men även om inte utrustningen räcker till alla så är alla lag välkomna att ansluta sig till Solidsport, avslutar Thalbäck.

Kontakta oss för mer information:
info@solidsport.com
+46 (0)8 462 62 10