Nu erbjuder Solidsport utrustning till hela fotbollssverige. Foto: Bildbyrån

Suomi

Barn och ungdomar får äntligen spela matcher utomhus igen, men publiken måste stanna hemma. Livesändningar kommer därför återigen vara en nödvändig lösning för alla Sveriges fotbollslag och föreningar. Något Solidsport tänker hjälpa till med.
– Vi är Europas ledande streamingtjänst för livesänd sport och nu vill vi stötta så mycket vi kan i svåra tider. Därför kommer vi erbjuda gratis sändningsutrustning till alla fotbollsföreningar i hela Sverige, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

Under tisdagen kom Folkhälsomyndigheten med glädjebeskedet att barn och ungdomar födda år 2002 och senare återigen tillåts att spela matcher utomhus.
  Det innebär att många fotbollslag och unga fotbollsspelare äntligen kan förbereda sig för en ny och spännande säsong. Föräldrar och publik måste däremot fortsätta hålla sig hemma, tills smittspridningen och pandemin är under kontroll.

– Vi befinner oss fortfarande i ett väldigt känsligt läge med hög smittspridning i hela Sverige. Därför är det viktigt att publiken fortsatt håller sig hemma och undviker att skapa stora folksamlingar på våra idrottsplatser, säger Thalbäck.

Med det som bakgrund vill Solidsport stötta och hjälpa alla fotbollsföreningar och se till att publiken får möjligheten att se alla efterlängtade matcher – även när de inte kan närvara på plats.

Därför lanseras kampanjen #DissaSkaket.
Något som innebär att alla fotbollsföreningar i hela Sverige nu erbjuds gratis sändningsutrustning av Solidsport.

Möjliggör bra livesändningar

Totalt handlar det om 500 stativ och mobilhållare, till ett värde av 1000 kronor, som alla fotbollsföreningar i hela Sverige får ta del av för att börja livesända sina matcher på Solidsport.

– Förutom att Solidsport är helt gratis att använda vill vi också göra det ännu enklare för varje lag och förening att erbjuda sin publik bra sändningar och som samtidigt genererar viktiga intäkter. Förutom att alla kan sända obegränsat antal seriematcher, träningsmatcher, cuper och träningar och tjäna pengar till lagkassan så erbjuder vi nu även gratis utrustning, avslutar Thalbäck, vd på Solidsport. 

Nu finns också Solidsport Club för alla idrottsföreningar som vill ha hjälp att aktivera alla sina lag, livesända alla matcher och samtidigt erbjuda ett eget föreningsabonnemang till sin publik.

Läs mer om kampanjen #DissaSkaket via solidsport.com/dissaskaket

Om Solidsport

Solidsport grundades med visionen att att göra det möjligt för alla sporter på alla nivåer att livesända sin sport.

Med hjälp av livesänd sport på alla nivåer vill Solidsport förmedla spänning och glädje och samtidigt skapa nya intäkter till idrotten. Vi vill med våra tjänster också bidra till utveckling av spelare och ledare, inspirera till mer idrottsutövande och samtidigt bidra till ett bättre samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.