Fotbollsfesten Piteå Summer Games ställs in. Foto: Bildbyrån

Coronaviruset fortsätter drabba landets idrottsevenemang.
Nu har Sveriges näst största fotbollsturnering för ungdomar, Piteå Summer Games, ställts in. Ett beslut som innebär stora konsekvenser.
– Vi behöver nog samla in en och en halv- till två miljoner nu bara för att föreningen ska gå runt, säger Piteå Summer Games styrelseordförande Christer Norberg till Sportexpressen.

Flera ungdomscuper har redan fått kasta in handduken.
Nu drabbas även Piteå Summer Games, landets näst största fotbollsturnering för ungdomar, av coronavirusets framfart.

Efter ett styrelsemöte under tisdagskvällen togs beslutet att årets upplaga ställs in efter avrådande från regionens smittskydd.

”Näringslivet tappar runt 60 miljoner”

– De avråder starkt från att ha turneringen med samma motivering som man uppmanar stockholmare att inte åka till Åre. Man anser att sjukvården i Norrbotten har nog med sina egna så att säga. Man vill inte att vi ska spä på det ytterligare. Det rör ju sig om kanske 15 000 personer som kommer hit, säger Piteå Summer Games styrelseordförande Christer Norberg till Sportexpressen.

Beslutet kommer nu slå hårt mot både den arrangerande föreningen och alla samarbetsföreningar men också näringslivet i Piteå.

– Vi kommer att få väsentligt lägre intäkter, eller ja, vi får inga intäkter alls. Vi bidrar i runda slängar med fyra miljoner till våra medlemsföreningar och samarbetsföreningar. Sen påverkar det näringslivet i Piteå. Man räknar med att man kanske kommer tappa runt 60 miljoner på minskad försäljning.

Behöver samla in närmare 2 miljoner kronor

Jobbet framåt handlar nu enbart om att se till att föreningen kan överleva och stå på benen inför nästa upplaga om ett år. Enligt Norberg så innebär det att föreningen behöver samla in närmare två miljoner kronor, för att föreningen ska gå runt.

– Vi jobbar på alla håll och kanter. Det finns ju en del bidrag att söka också. Vi vet att våra sponsorer också har det jättetufft nu. Vi gör naturligtvis allt vi kan för att minska våra kostnader.

Närmare 500 lag var anmälda till turneringen och Piteå Summer Games har nu kontaktat samtliga för att informera om hur de gå till väga för att bli återbetalda.

MER NYHETER OM #COVID19

Degerfors succésatsning ger klirr i kassan
StFF:s besked – tävlingssäsongen inleds under april
”Blir inte ett vanligt Gothia Cup i sommar”
“Ska idrotten överleva måste den digitaliseras”
SvFF: ”Träningsmatcher och träningar kan genomföras”
StFF:s skarpa kritik: “Känns ännu mer otydligt”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here