Home Så tjänar ni pengar till laget

Så tjänar ni pengar till laget

This post is also available in: English (Engelska)

Solidsport är en fantastisk pengamaskin som genererat mer än 40 miljoner i intäkter till föreningslivet i Sverige så här långt. Solidsport är med andra ord ett utmärkt sätt att tjäna pengar till laget eller föreningen. Pengarna kommer antingen in via styckköp eller genom att föräldrar blir månadssupportrar, se mer om detta i videon nedan.

Att skapa en pengamaskin till laget kräver dock en liten ansträngning, för det första måste man leverera bra sändningar som vi gått igenom i dom föregående delarna av Streamingskolan. För det andra måste man lyckas med att nå ut med informationen om att matcherna sänds, lyckas man med detta har man stora förutsättningar att få igång lagets pengamaskin och se pengarna rulla in i lagkassan.

Detta är den sista delen i Streamingskolan. Innan du går igenom våra praktiska råd på hur ni ökar lagets intäkter vill vi önska er lycka till, hoppas att sändningarna går bra och att ni får in riktigt mycket pengar till lagkassan. Och kom ihåg, har ni några frågor går det alltid bra att maila till support@solidsport.com, vi svarar så fort vi kan.

Informera om att ni sänder
Så tillbaka till dom praktiska tipsen. För att någon ska kunna hitta till era sändningar måste ni tala om att ni sänder. Börja med att fundera på vilka som skulle kunna vara intresserade av att se era matcher.

Vilka är er publik?

Vi tror att föräldrar, mor- och farföräldrar och andra anhöriga till spelare och ledare i laget har ett stort intresse av att kunna se era matcher, det är dessa ni bör fokusera på att informera i första hand.

Glöm inte bort motståndarlaget

Vi tror också att motståndarlagets föräldrar och anhöriga är intresserade av att kunna se när ni spelar mot det laget, så glöm inte bort att informera dem. Det kommer hjälpa er att tjäna pengar till laget. Oftast räcker det med att ni skickar ett mail till en ledare i motståndarlaget med information om att ni sänder kommande match och ber dem att sprida länken till matchen.

Bra informationskanaler

Hur når man då ut med den här informationen? Lämpligt är att ni använder dom informationskanaler som ni använder i vanliga fall. Säkert har ni en hemsida, använder sociala medier, mail eller appar för att kommunicera.

Informera om er kanal

Så snart ni aktiverat er Solidsport-kanal och lagt upp dom första matcherna gå ut med information om hur man hittar till kanalen, den information lägger ni med fördel upp på er hemsida, gärna på en fast plats överst på hemsidan så att man alltid hittar till er Solidsport-kanal på ett enkelt sätt.

Nästa match

Vet ni att ni ska sända en match, lägg i god tid ut information om detta, vet ni att ni kommer att livesända alla matcher under hela säsongen, lägg gärna upp dom på er kanal på en gång. Vill ni ha hjälp med import av matcher, maila support@solidsport.com så hjälper vi er med detta. När det sedan är dags för match, gå gärna ut med en påminnelse dagen innan eller samma dag som matchen äger rum.

Få följare till er kanal

Månadssupportrar ger er löpande intäkter till lagkassan och månadssupportrar tillhör troligen era mest trogna supportrar. Sedan kan såklart även andra vara intresserade av att följa ert lag och köpa matcher då och då. Med anledning av detta har varje kanal en följa-funktion. Uppmana alla i laget, deras föräldrar och anhöriga att följa er Solidsport-kanal. Till alla följare går det nämligen ut en mail varje gång ni publicerar nytt innehåll på er kanal, helt automatiskt. Det är också en viktig nyckel för att ni ska tjäna pengar till laget.

Tipsa om Solidsport-appen

Solidsport har en tittarapp som gör det ännu enklare att följa ert lag, tipsa era användare om att ladda ner Solidsport-appen så får alla som följer en notis varje gång det händer något nytt på er kanal. Solidsport-appen finns att ladda ner såväl på App Store som Google Play och är helt gratis.

Inspiration
Nedan kan ni se förslag på texter ni kan använda er av när ni kommunicerar med föräldrar eller laget ni möter i er nästa match.

På hemsida

Inför match


Exempel på mailutskick till motståndarlaget
Ämne:Livesändning av morgondagens match på Hemmalagets IP

Hej,

På lördag 15 april kl 9.00 har vi match, vi välkomnar spelare och ledare men hoppas att föräldrar och anhöriga respekterar förbudet att inte se matchen på plats.

Vi erbjuder er istället möjlighet att se matchen online på vår Solidsport-kanal: Länk till sändningen

Vill ni också göra det möjligt för föräldrar och anhöriga att följa era matcher på distans. Läs mer i bifogad PDF.

Med vänliga hälsningar
Nils Edholm
Hemmalaget IF F06

Länk för att ladda ner bifogad PDF.
(Högerklicka på länken och välj att ladda ner till din dator. PDFen läggs sedan som en bilaga i mailet.)

Exempel 2

Ämne: Livesändning av morgondagens match på Hemmalagets IP

Hej Richard,

Jag är förälder till en spelare i Hemmalaget IF som ni möter i kväll.

Jag vill bara informera om att vi livesänder matchen som startar 18.45, livesändningen ser man här: Länk till sändningen

Att se matchen kostar 39 kr, pengarna går till vår lagkassa. Om ni istället vill att dessa intäkter från köp av föräldrar och anhöriga i ert lag går till er lagkassa så är det fullt möjligt, allt ni behöver göra är att aktivera ert lag på Solidsport och börja livesända era matcher, är det något ni är intresserade av, maila till info@solidsport.com så hjälper dom er att komma igång.

Alla delar i Streamingskolan

Del 1 – Så här kommer du igång med Solidsport

Del 2 – De viktigaste funktionerna på Solidsport

Del 3 – Få ut maximalt av Solidsport Broadcast

Del 4 – Så maxar du produktionen

Del 5 – Så ökar ni lagets intäkter

Har ditt lag ingen kanal, aktivera laget på Solidsport redan i dag.