Home Så tjänar ni pengar till laget

Så tjänar ni pengar till laget

English Suomi

Solidsport är ett utmärkt sätt för lag att tjäna pengar till laget eller föreningen. Hittills har Solidsport genererat 50 000 000+ i intäkter till idrotten över hela Norden. Intäkter som skapas genom att lagen själva säljer både styckköp på varje livesändning eller genom att föräldrar blir Månadssupportrar. Nedan ser du ett av många fina exempel.

Det krävs en liten ansträngning för att laget ska skapa intäkter Solidsport. Det viktigaste är att leverera bra sändningar. Men det är också viktigt att informera om att matcherna livesänds. Nedan kommer våra viktigaste tips om hur ni kan nå med era livesändningar till alla som vill följa lagets matcher live.

Vet publiken att ni livesänder?

För att någon ska kunna hitta till era sändningar måste ni såklart börja med att tala om att ni livesänder lagets matcher. Börja med att fundera över vilka som skulle kunna vara intresserade av att se era matcher och hur ni kan nå dem på bästa sätt.

Vilka är er publik?

Vi tror att föräldrar, mor- och farföräldrar och andra anhöriga till spelare och ledare i laget har ett stort intresse av att kunna se lagets matcher. Det är dessa personer ni ska fokusera på att informera om livesändningarna i första hand.

Glöm inte motståndarlagen

Vi tror också att motståndarlagets föräldrar och anhöriga är intresserade av att kunna se när ni spelar mot det laget. Glöm därför inte att sprida informationen även till era motståndare. Det kommer såklart hjälpa er att öka intäkterna på lagets livesändningar. Oftast räcker det med att ni skickar ett mail till en ledare i motståndarlaget med information om att ni livesänder kommande match.

Använd alla sociala kanaler

Hur når ni ut på bästa sätt? Det enklaste är såklart att använda alla kanaler som ni använder i vanliga fall. Med andra ord, sprid infon om era sändningar på både er hemsida, i sociala medier, via mail eller appar som ni använder för att kommunicera med anhöriga till laget. Det är bra att göra löpande för att se till att så många som möjligt får chansen att ta del av era sändningar.

Lägg in era matcher på hemsidan (Nyhet)

Vi rekommenderar också att ni “bäddar in” era kommande matcher på lagets hemsida med hjälp av Solidsports match-widget. Med hjälp av match-widgeten visas automatiskt alla matcher på er hemsida så snart ni lagt upp dem på er Solidsport-kanal. Varje match innehåller även en länk till själva sändningen.

Du hittar match-widgeten i admin genom att klicka på Marknadsför > Widgets > Matcher. Kopiera koden och klistra in på lämplig plats på er hemsida. Vill du sätta en fast höjd på widgeten kan du göra detta genom att ändra height=’100%’ från 100% till height=’500′, då får du en fast höjd som motsvarar 500 pixlar, sätt 300 för att minska höjden osv.

För mer information om hur du bäddar in lagets matcher, se videon nedan.

Få följare till er kanal

Månadssupportrar ger laget löpande intäkter till lagkassan och dessa tillhör troligen era mest trogna supportrar. Sedan kan såklart även andra vara intresserade av att följa ert lag och köpa matcher då och då. Därför har varje kanal en följarfunktion. Uppmana alla i laget, deras föräldrar och anhöriga att följa er Solidsport-kanal. Till alla följare går det nämligen ut ett mail varje gång ni publicerar nytt innehåll på er kanal, helt automatiskt. Det är också en viktig nyckel för att ni ska tjäna pengar till laget.

Skapa artiklar på kanalen

Många följare på en kanal öppnar också upp för ett annat sätt att kommunicera med era tittare och supportrar.

Ni kan då på ett effektivt sätt att nå ut med en nyhet till tittarna genom att dela en artikel på kanalen. Varje gång ni publicerar en artikel så skickas det ut en notis till era följare. Detta gör du enkelt via admin->inställningar->kanal->innehåll

För mer information om hur du skapar en artikel, se videon nedan.

Så får laget sina intäkter på Solidsport

När ni väl kommit igång och börjat livesända på Solidsport så kommer ni snabbt se att pengar kommer in på både lagkanalen. Via Admin->Butik kommer ni hela tiden se alla transaktioner som görs på er Solidsport-kanal. Under fliken “Fakturering” kan ni samtidigt se aktuellt belopp som laget kan fakturera Solidsport för intäkterna som genererats från livesändningarna. Så fort ni har fakturerat Solidsport och fått pengarna utbetalt kommer kontot att nollställas.

Obs! Alla transaktioner som görs på kanalen är inklusive moms medan beloppet laget kan fakturera Solidsport är exklusive moms.

För mer information om hur laget kan fakturera Solidsport, se videon nedan.


Tipsa om Solidsport-appen

Solidsport har en tittarapp som gör det ännu enklare att följa ert lag, tipsa era användare om att ladda ner Solidsport-appen så får alla som följer en notis varje gång det händer något nytt på er kanal. Solidsport-appen finns att ladda ner såväl på App Store som Google Play och är helt gratis.

Inspiration

Nedan kan ni se förslag på en text ni kan använda er av när ni kommunicerar med föräldrar eller laget ni möter i er nästa match.

Exempel på mailutskick till motståndarlaget
Ämne:Livesändning av morgondagens match på Hemmalagets IP

Hej,

På lördag 15 april kl 9.00 har vi match, vi välkomnar spelare och ledare men hoppas att föräldrar och anhöriga respekterar förbudet att inte se matchen på plats.

Vi erbjuder er istället möjlighet att se matchen online på vår Solidsport-kanal: Länk till sändningen

Vill ni också göra det möjligt för föräldrar och anhöriga att följa era matcher på distans. Läs mer i bifogad PDF.

Med vänliga hälsningar
Nils Edholm
Hemmalaget IF F06

Länk för att ladda ner bifogad PDF.
(Högerklicka på länken och välj att ladda ner till din dator. PDFen läggs sedan som en bilaga i mailet.)

Alla delar i Streamingskolan

Del 1 – Så här kommer du igång med Solidsport

Del 2 – De viktigaste funktionerna på Solidsport

Del 3 – Få ut maximalt av Solidsport Broadcast

Del 4 – Så maxar du produktionen

Del 5 – Så ökar ni lagets intäkter

Har ditt lag ingen kanal, aktivera laget på Solidsport redan i dag.