Home Så kommer du igång med Solidsport

Så kommer du igång med Solidsport

English Suomi

Solidsport är en streamingplattform som är helt inriktad mot sport och som gör det möjligt för alla lag och föreningar att tjäna pengar på sina livesändningar. Vad som som gör Solidsport unik som streamingtjänst för sport? Svaren får du nedan.

Matcher

När du skapar en livesändning börjar du alltid med att lägga in information om matchen som du ska sända. Detta gör att lagsköldar och lagens förkortningar syns även i sändningens scoreboard. När matchen väl är skapad aktiverar du själva livesändningen. Syns inte ditt lags sköld? Då behöver din förening verifieras först. Maila i så fall till support@solidsport.com och bifoga er logotyp.

Matchgrafik och analys

När du livesänder på Solidsport så kan du med hjälp av appen Solidsport Broadcast även styra grafiken i sändningarna. Med hjälp av enkla reglage styr filmaren både matchklocka, mål och period. När matchen är slut kan du sedan analysera matchen i efterhand och klippa ut specifika matchsekvenser för genomgång med enskilda spelare eller hela laget.

Highlights

En av Solidsports mest uppskattade funktioner är möjligheten att skapa highlights under en pågående match. Det görs med hjälp av ett enkelt knapptryck i Broadcast-appen. Du kan se och läsa mer om den funktionen i kommande delar av Streamingskolan.

Obegränsat lagringsutrymme

Allt som laget livesänder spelas in och publiceras automatiskt på lagkanalen samtidigt som du även kan ladda upp videos. Det kan vara alltifrån intervjuer och spelarpresentationer till övningar etc. Lagringsutrymmet är obegränsat och allt innehåll sparas så länge du vill. Med andra ord, lagkanalen blir snabbt ett fantastiskt videoarkiv som sparar härliga minnen för livet.

Helt gratis att använda Solidsport

Solidsport är helt gratis att nyttja för dig som livesänder. Däremot kostar det pengar för den som tittar. Intäkter som ni genererar blir ett bra och viktigt tillskott till lagkassan. Hittills har livesändningar på Solidsport genererat intäkter på mer än 50 miljoner kronor till idrottslivet i Norden. Ett lag på Solidsport kan enkelt tjäna 10.000 kr under en säsong. Allt som behöver är börja livesända och sedan informera föräldrar, anhöriga och motståndarlaget om hur dem hittar till era sändningar. 

Månadssupportrar

Matcherna går att köpa styckvis men vi rekommenderar alla lag att uppmana sin tittare och supportrar till att bli Månadssupporter till laget. Som Månadssupporter får tittare tillgång till allt innehåll på lagkanalen till en fast månadskostnad. Enkelt för den som tittar och bra för laget som får en löpande intäkt varje månad. Pengar som går rakt in i lagkassan.

Vad behövs för att livesända med Solidsport?

Innan ni kan börja livesända måste ni aktivera laget, cupen eller föreningen på Solidsport. Det gör ni helt kostnadsfritt via solidsport.com/join

För att genomföra själva sändningen behövs en mobiltelefon med stabil internetuppkoppling, men en surfplatta fungerar lika bra.

För att få en bättre bild rekommenderar vi att ni använder ett stativ. Detta är därmot inget krav men sändningen blir mycket stadigare. Något som uppskattas av tittarna samtidigt som det blir enklare för den som filmar.

För att livesända behöver ni också livesändningsappen Solidsport Broadcast. Den går att ladda ner helt gratis på App Store eller Google Play.

Sedan är det bara att lägga upp matcherna du ska livesända och informera om er lagkanal till anhöriga, föräldrar och motståndarlaget. Därefter kommer ni snabbt se pengarna rulla in till lagkassan.

Alla delar i Streamingskolan

Del 1 – Så här kommer du igång med Solidsport

Del 2 – De viktigaste funktionerna på Solidsport

Del 3 – Få ut maximalt av Solidsport Broadcast

Del 4 – Så gör du en bra livesändning

Del 5 – Så tjänar ni pengar till laget

Har ditt lag ingen kanal, aktivera laget på Solidsport redan i dag.