Home Så här kommer du igång med Solidsport

Så här kommer du igång med Solidsport

This post is also available in: English (Engelska)

Solidsport är en streamingplattform som är helt inriktad mot sport. Med detta menar vi att plattformen innehåller funktionalitet för att passa just sporten. Nedan listar vi några exempel.

Matcher
När du skapar en livesändning börjar du alltid med att lägga in information om matchen som du ska sända, på så sätt får du med lagsköldar och lagets förkortningar syns även i scoreboarden. När matchen väl är skapad aktiverar du själva livesändningen.

Matchgrafik och analys
När du sänder kan du uppdatera grafiken i sändningen med matchklocka, mål och period. När matchen är slut kan du analysera den i efterhand och klippa ut specifika matchsekvenser för genomgång med enskilda spelare eller hela laget.

Highlights
En av dom mest uppskattade funktionerna är att kunna skapa highlights från en match, detta gör du med ett enkelt knapptryck, mer om det kan du läsa i kommande delar av Streamingskolan.

Obegränsat med lagringsutrymme
Allt som laget livesänder spelas in, du kan även ladda upp video, det kan vara alltifrån intervjuer och spelarpresentationer till övningar m.m. Lagringsutrymmet är obegränsat och allt innehåll sparas så länge du vill. Er kanal blir snabbt ett fantastiskt videoarkiv som bevarar härliga minnen för livet.

Helt gratis
Plattformen är helt gratis att nyttja för dig som sänder, däremot kostar det pengar för den som tittar, pengar som blir ett bra tillskott till lagkassan. Så här långt har livesändningar på Solidsport genererat intäkter på mer än 40 miljoner kronor till svenskt föreningsliv. Ett lag på Solidsport kan med lätthet tjäna 5.000kr på en säsong, allt man behöver göra är att sända och informera föräldrar, anhöriga och motståndarlaget om sina sändningar. 

Månadssupportrar
Matcherna går att köpa styckvis men vi rekommenderar alla lag att få in så många månadssupportrar som möjligt till sitt lag. Som månadssupporter får man tillgång till allt innehåll till en fast månadskostnad. Enkelt för den som tittar och bra för laget som får en löpande intäkt varje månad, pengar som går rakt in i lagkassan.

Vad behöver man då för att sända?

  1. Innan man kan börja sända måste man aktivera sitt lag på Solidsport, det gör man via den här länken helt utan kostnad  solidsport.com/join

  2. För att genomföra själva sändningen behöver man en mobiltelefon med Internetuppkoppling, men en surfplatta fungerar lika bra.

  3. För att få en bättre bild rekommenderar vi att man använder ett stativ, detta är dock inget krav. Bilden blir dock stadigare och det blir enklare för den som filmar.

  4. För att sända behöver man också livesändningsappen Solidsport Broadcast som du laddar ner helt gratis på App Store eller Google Play.

  5. Sen är det bara att lägga upp matcherna du ska sända och informera om er kanal till anhöriga, föräldrar och motståndarlaget och se pengarna rulla in till lagkassan.

Alla delar i Streamingskolan

Del 1 – Så här kommer du igång med Solidsport

Del 2 – De viktigaste funktionerna på Solidsport

Del 3 – Få ut maximalt av Solidsport Broadcast

Del 4 – Så maxar du produktionen

Del 5 – Så tjänar ni pengar till laget

 

Har ditt lag ingen kanal, aktivera laget på Solidsport redan i dag.