Home De viktigaste funktionerna på Solidsport

De viktigaste funktionerna på Solidsport

English Suomi

Admin

När du har aktiverat ditt lag på Solidsport kommer du in i administrationsverktyget (förkortat “Admin”) för er kanal. Skulle du befinna dig på framsidan på er kanal och inte är inloggad med ditt användarkonto behöver du logga in. När du är inloggad som administratör så ser du länken till Admin till vänster ovanför menyn. Inne i Admin finns det några saker du bör känna till. 

Skapa match och aktivera livesändning

När du ska livesända en match så börjar du alltid med att skapa matchen. Det gör du under menyvalet “Matcher”. När matchen är skapad så måste du aktivera en livesändning. I varje steg fyller du sedan i informationen som efterfrågas. Var noga när du väljer vilken scoreboard ni vill använda till sändningen. Vill ni exempelvis visa matchklockan är det viktigt att ni väljer en scoreboard som innehåller just matchklocka. Samma sak gäller om ni vill visa mål och period i sändningen. För mer information om hur du skapar matcher och aktiverar livesändningar, se videon ovan.

Testsändning och annan livesändning

Enda gången du inte ska börja med att skapa en match och sedan aktivera livesändning är när du vill göra en testsändning eller en livesändning som inte är en match, det kan röra sig om en presskonferens, eller någon annan aktivitet som ni vill livesända. Om du vill göra en testsändning, gå direkt till “Live”, skapa en ny livesändning. Sedan är det viktigt att du väljer alternativet “dölj sändning på kanalen” via fliken “avancerat. För mer information om hur du skapar en testsändning, se videon nedan.

Bjud in tittare till lagets livesändningar

För att laget ska börja tjäna pengar på Solidsport det viktigt att ni marknadsför och sprider informationen om era livesändningar till alla som vill se matchen. Ett enkelt sätt att leda tittare till era sändningar är att länka till kanalen på er hemsida och återkommande i sociala medier. I sista delen av Streamingskolan “Så tjänar ni pengar till laget” får du också lära dig hur ni kan bädda in alla kommande sändningar på er hemsida.

Ett annat effektivt sätt är att “bjuda in tittare” till varje livesändning på kanalen. Detta gör du via Admin -> Matcher -> Editera match -> “Bjud in tittare”.
Här går det att via både mail och sociala medier skicka en inbjudan till att se matchen live på Solidsport.

För mer information om hur du bjuder in tittare, se videon nedan:

Bjud in fler administratörer och använd roller

Är det inte du som ska filma alla matcher? Då kan du bjuda in personer som ska hjälpa till med detta. För att bjuda in fler personer går du till Inställningar > Kontoinställningar > Administratörer. För att bjuda in fyller du bara i mailadressen till den person som du vill bjuda in och trycker på knappen “Lägg till/Bjud in”. Det är viktigt att personen som är inbjudan har ett Solidsport-konto. Annars behöver han eller hon först skapa ett konto via solidsport.com/login

Du kan också använda dig av roller på Solidsport, om du vill begränsa behörigheten på vissa användare. Nedan ser du vad varje roll inkluderar för rättigheter på kanalen. Om din kanal saknar möjligheten att använda roller, vänligen kontakta support@solidsport.com.

Roll Funktionalitet
Administratör Full Adminbehörighet
Editor Tillgång till allt förutom “Inställningar”
Producent Tillgång till adminsidorna “Matcher”, “Video” samt “live”. Broadcast samt Report-appen.
Användare/User Tillgång till adminsidorna “Matcher”, “Video”, “live” samt “Marknadsför”. Broadcast samt Report-appen.
Broadcast Tillgång till att sända matcher via Solidsport Broadcast. Ingen övrig Adminbehörighet
Report Tillgång till att rapportera matcher via Solidsport Report. Ingen övrig Adminbehörighet

 

För mer information hur ni kan använda roller, se videon nedan.

Så slår du ihop en skadad repris

Om du har dålig internetuppkoppling eller av misstag råkat avbryta en sändning så kommer din inspelning delas upp i flera delar. Det betyder att du kommer behöva slå ihop inspelningarna från din livesändning för att en fullständig repris av matchen ska gå att publicera till tittarna.

Det här kan du göra via Admin > Live > Välj rätt livesändning.
Härifrån behöver du scrolla ner till menyfliken “inspelningar” och sedan avpublicera den ofullständiga reprisen. Därefter kommer du se alla inspelningar som är kopplad till den livesändningen. Om flera videos dyker upp kan du markera dessa och sedan trycka “slå ihop inspelningar”. Inspelningarna du har valt kommer nu att slå ihop till en inspelning och som du sedan kan välja att publicera som repris.

För mer information om hur du slår ihop inspelningar, se videon nedan.

Designa Solidsport-kanalen på 30 sekunder

På framsidan av er kanal så finns en omslagsbild längst upp på sidan. Vi rekommenderar er att byta ut den mot en egen bild. För att göra det så för du muspekaren över bildens övre högra hörn. Klicka sedan på ikonen för att ladda upp en ny bild. Formatet på bilden du laddar upp ska vara 1292×340 pixlar för bästa passform.

För mer information om hur du ändrar designen på er lagkanal, se videon nedan.


Designa och ändra “tumnageln” på lagets sändningar

En tumnagel är den bild som visas i spelaren innan en livesändning startar. Som standard finns en tumnagel med från Solidsport och vi rekommenderar att ni byter ut den mot en egen tumnagel. Det får gärna vara en positiv bild som visar glädje eller action från laget. Formatet på tumnageln ska vara 1920×1080 pixlar.

För att ladda upp en tumnagel gå till Inställningar > Bildarkiv. När tumnageln är uppladdad gå till Inställningar > Kanal > Spelare och välj deb tumnageln som standardtumnagel för livesändning och repris.

För mer information om hur du gör detta, se videon nedan:

Behöver du hjälp? Vi finns här för er.

Har ni några som helst frågor, tveka inte att höra av er till oss. Ni når oss via mail på support@solidsport.com. Vill ni att vi ringer upp er så skriv ner ert telefonnummer så kontaktar vi er så snart vi kan.

Alla delar i Streamingskolan

Del 1 – Så här kommer du igång med Solidsport

Del 2 – De viktigaste funktionerna på Solidsport

Del 3 – Få ut maximalt av Solidsport Broadcast

Del 4 – Så gör du en bra livesändning

Del 5 – Så tjänar ni pengar till laget

Har ditt lag ingen kanal, aktivera laget på Solidsport redan i dag.