Stockholms Fotbollförbund har beslutat att ställa in allt seniorspel under våren. Foto: Bildbyrån

Det blir inget seniorspel förrän till hösten.
Det beskedet meddelade Stockholms Fotbollförbund (StFF) under måndagen.
“Anledningen till att vi skjuter seriespelet framåt är Folkhälsomyndighetens tydliga rekommendation att seniorer inte ska spela matcher” skriver StFF på sin hemsida.

Folkhälsomyndigheten har sedan tidigare gett klartecken för spel när det gäller barn- och ungdomsidrott. Senioridrott har däremot uppmanats till att skjutas upp.

Stockholms Fotbollförbund har sedan tidigare satt 6 maj som ett preliminärt startdatum för seniorfotbollen. Något som nu har ändrats.

Under måndagen meddelade StFF att alla vårens seniormatcher ställs in, inklusive Stockholmsserien. Serierna kommer istället avgöras som enkelserier till hösten.

“Varken seriespel eller träningsmatcher tillåts”

“Anledningen till att vi skjuter seriespelet framåt är Folkhälsomyndighetens tydliga rekommendation att seniorer inte ska spela matcher. Så länge den rekommendationen finns, kommer vi inte att tillåta vare sig seriespel eller träningsmatcher för seniorer” skriver StFF på sin hemsida.

När det gäller kvarstående matcher i Junior-DM, Victoria Cup och Stockholm Cup skjuts dessa matcher fram tillsvidare. Dessa kommer dra igång så fort som möjligt, om läget ändrar sig under maj månad.

Skulle Folkhälsomyndigheten (FHM) ändra sina rekommendationer under maj månad så är distriktet öppen för att beslutet kan ändras och att vissa matcher kan komma att tillåtas.

“Även om FHM:s rekommendation ändras under maj månad, har vi inte möjlighet att spela fler seriematcher än de som ryms i en enkelserie. Om läget ändras under maj månad, kan vi komma att tillåta att vissa matcher flyttas från hösten till våren. Det förutsätter att båda lagen är överens om flytten, att inget lag tvingas till seriespel under våren”

Distriksförbundet förtydligar också att träningsmatcher för seniorer fortsätt är förbjudet fram till dessa att FHM ändrar sin nuvarande rekommendation.

RELATERADE NYHETER:

TV: Se 11-åringens drömmål i S:t Eriks-Cupen
Vill få bort publiken – hundratals lag har börjat livesända
SvFF:s uppmaning: Förbjud all publik på alla matcher
S:t Eriks-Cupen livesänds på Solidsport och Telia Play
Distriktschefen om beskedet och Löfvens kritik: ”Jag är stolt”