Hundratals matcher från S:t Eriks-Cupen kommer i helgen livesändas på Solidsport och Telia. Foto: Bildbyrån

Solidsport fortsätter hjälpa svensk ungdomsfotboll framåt i publikbegränsade tider. I helgen kommer hundratals matcher i S:t Eriks-Cupen livesändas på Solidsport och Telia Play. 
– Vårt samarbete med Telia ger oss en unik möjlighet att tillgängliggöra ungdomsfotbollen för alla föräldrar som vill se matcherna hemifrån, säger Tobias Thalbäck, vd för Solidsport.

Stockholms Fotbollsförbund kunde förra helgen köra igång klassiska S:t Eriks-Cupen och totalt 2000 barn- och ungdoms matcher. Klubbar som velat undvika publiksamlingar och har då valt att börja livesända sina matcher via Solidsport. En trend som märks ännu tydligare inför kommande helg.

– Efter en tuff tid med väldigt få livesändningar ser vi återigen ett stort intresse för Solidsport. Framför allt har vi fått en stark tillströmning av nya fotbollslag dagligen, säger Thalbäck.

”Tillgängliggör ungdomsfotboll på ett helt nytt sätt”

För att hjälpa stockholmslagen komma igång och livesända valde Solidsport under föregående vecka att låna ut 50 kompletta sändningsriggar – helt kostnadsfritt.
Nu inleds nästa steg i satsningen mot att tillgängliggöra svensk ungdomsfotboll i tider där publik förbjuds från alla planer.

Uppemot 200 matcher i S:t Eriks-Cupen kommer i helgen livesändas på Solidsport samtidigt som 40 av dessa även kommer finnas tillgängliga att se via Telia Play.

– Vi har ett unikt samarbete med Telia som gör det möjligt för oss att tillgängliggöra svensk ungdomsfotboll på ett sätt som aldrig har gjorts tider. Satsningen vi nu gör på att livesända S:t Eriks-Cupen är världsunik, eftersom det är ett av få sportevenemang som spelas och sänds överhuvudtaget.

Vad är målsättning med fotbollssatsningen som Solidsport har startat?
– Vi vill såklart att hjälpa alla fotbollslag i hela Sverige. Oavsett nivå eller oavsett distrikt kan varje lag starta en kanal kostnadsfritt på Solidsport, tjäna pengar till lagkassan och samtidigt hålla publiken borta från planerna.

Hälften av intäkterna för varje köp som görs på respektive match går direkt tillbaka till lagen som livesänder. Ett upplägg som betalat ut över 40 miljoner kronor till svenskt föreningsliv sedan Solidsport startade sin satsning.

RELATERADE NYHETER:

Fotbollssuccé på Solidsport: “Publiken stannar hemma”
Solidsport stöttar fotbollsklubbarna – erbjuder gratis utrustning
ÖFK lanserar premiumkanal på Solidsport: ”Ett steg in i framtiden”
Solidsport satsar på distansutbildning under coronakrisen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here