Djurgården storsatsar på livesänd fotboll i samarbete med Solidsport. Foto: Solidsport/Bildbyrån

Djurgårdens IF och Solidsport utvecklar sitt mångåriga samarbete. Under förra veckan gick startskottet för Djurgårdens stora satsning på att livesända ungdomsmatcher.
– Under rådande pandemi är det här ett utmärkt sätt för oss att utveckla vår ungdomsverksamhet och samtidigt se till att våra lag och supportrar förhåller sig till nuvarande riktlinjer, säger Ola Danhard, verksamhetschef för DIF Ungdom till Solidsport News.

Djurgården och Solidsport har ett mångårigt samarbete kring video- och livesändningar för föreningens representationslag i Allsvenskan. Nu fördjupas samarbetet med en storsatsning på att hjälpa föreningens ungdomslag att börja livesända sina matcher. 

Under rådande pandemi och alla riktlinjer som införts kring publik och folksamlingar ser Djurgården stora möjligheter med samarbetet. Det möjliggör för föräldrar och anhöriga att kunna se lagens matcher samtidigt som man följer rådande riktlinjer och stöttar föreningen ekonomiskt.

– Med hjälp av Solidsport kan vi på ett smidigt och enkelt sätt samla DIF Ungdoms matcher. Det gör det också möjligt för alla föräldrar och supportrar att följa sitt favoritlag hemifrån samtidigt som alla tittare och Månadssupportrar bidrar med intäkter som kommer återinvesteras direkt i verksamheten, säger Ola Danhard, verksamhetschef för DIF Ungdom. 

Delat ut utrustning till 40 lag

Solidsport har under föregående vecka delat ut utrustning till mer än 40 lag i Djurgården som nu ska börja livesända och ta betalt för sina matcher.

– Vi är såklart glada över att kunna utveckla samarbetet med Djurgården. Framför allt är vi väldigt positivt överraskade för det stora intresset som funnits hos alla lag i föreningen. Det visar vilket bra verktyg livesändningar kan vara i dessa tider, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

RELATERADE NYHETER:

Solidsport stöttar Röda Korset i kampen mot Covid-19
Svenska tenniseliten möts i Mölndal – live på Solidsport
Efter succén – här är Solidsports nästa satsning
IFK Norrköping lanserar premiumkanal på Solidsport