Cornelia Lister och Leo Borg är två av många stjärnor som deltar i TP/Tennismagasinet Open. Foto: Bildbyrån

Ringa in den 22 maj i kalendern. Då kommer den svenska tenniseliten ställas mot varandra i TP/Tennismagasinet Open. Och samtliga matcher kommer gå att se live på Solidsport.
– Vi är jätteglada över att göra den här satsningen tillsammans med Tennismagasinet och Solidsport. Startfältet är det starkaste vi sett på svensk mark på mycket länge, säger Alex Theodoridis, grundare av Tennisportalen. 

Saknar du livesport i högsta klass? Älskar du tennis? Då har vi goda nyheter till dig.

Den 22 maj kommer nämligen 16 av Sveriges högst rankade tennisspelare mötas i TP/Tennismagasinet Open. Den 16:e och sista deltagaren offentliggörs i slutet av veckan, men redan nu är startfältet fyllt med många stjärnnamn. 

– Det råder ingen tvekan om att det här kan bli en av årets stora tennishöjdpunkter i Sverige. Från en av planerna kommer vi dessutom ha ett produktionsteam på plats för att få till en riktigt fin huvudsändning med tvåkameraproduktion, säger Jonas Elfving, vd på Tennismagasinet.

  • På herrsidan deltar framför allt Sveriges tredje bästa spelare i form av Markus Eriksson, rankad 316 i hela världen. Inte nog med det deltar även två av Sveriges mest spännande namn på juniorsidan; Måns Dahlberg och Leo Borg, son till legendaren Björn Borg.
  • På damsidan finns samtidigt Cornelia Lister, den högst rankade dubbelspelare i Sverige och en av landets mest framstående tennisspelare just nu. Lägg samtidigt till landslagsspelaren Caija Henneman och Marina Yudanov som är fjärde högst rankad i Sverige.

Alla matcher livesänds på Solidsport

Av förståeliga skäl kommer tävlingen spelas inför tomma läktare. Istället kommer publiken kunna se samtliga möten från totalt fyra planer live och i repris via Solidsport.

– Hela Sverige längtar efter att all sport ska komma igång igen och därför känns det fantastiskt roligt att få bjuda tennispubliken på en tävling i högsta klass, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

Tävlingen är indelad i en herr- och damklass med 8 spelare i varje. Varje klass delas sedan in i två grupper med fyra spelare i varje, varav två spelare från varje grupp kan avancera vidare till semifinal.

– Det som gör turneringen unik är att den kommer spelas med så kallade “supertiebreaks”, vilket är först till tio poäng. I gruppspelet avgörs varje match i ett “supertiebreak” medan slutspelsmatcherna avgörs bäst av tre, säger Elfving.

Samtliga matcher livesänds på solidsport.com/tpmagasinet-open
Tittarna kan köpa sändningarna från varje plan styckvis för 49 kr eller få tillgång till allt med ett All Access-pass för 119 kronor.

Redan nu och fram till den 18 maj går det att köpa All Access till Early Bird-pris – endast 99 kr.