Home Covid-19 Stockholm Open bjuder in till unik match mellan bröderna Ymer

Stockholm Open bjuder in till unik match mellan bröderna Ymer

#TennisAgainstCorona är ett nytt initiativ skapat av Stockholm Open.

Nu på söndag klockan 15.00 möts Sveriges två högst rankade herrtennisspelare, Mikael och Elias Ymer, på Kungliga Tennishallen i Stockholm. Matchen arrangeras av Stockholm Open i nya initiativet Tennis Against Corona.

Längtar du efter idrott i världsklass? Lugn.
I helgen kommer Sveriges högst rankade tennisspelare mötas i en prestigefull match på Kungliga Tennishallen i Stockholm. Det handlar om inga mindre än bröderna Mikael och Elias Ymer som inför tomma läktare och ett litet tv-team nu ställs mot varandra.

“Livesänd sport har stått på paus över hela världen sedan coronavirusets utbrott. Stockholm Open och bröderna Ymer är nu glada över att presentera vårt nya initiativ Tennis Against Corona. Ett välgörenhetsevenemang online med syftet att hjälpa personer som drabbats av coronakrisen” skriver Stockholm Open i ett pressmeddelande.

Sveriges bästa möts i välgörenhetsmatch

Stockholm Open bjuder nu in alla tennis och sportentusiaster till att njuta av en annorlunda typ av livetennis.

“Den pågående pandemin är den värsta hälsokrisen under vår levnadstid men också en tid att tillsammans hjälp till där vi kan. Det här initiativet är ett sätt att hjälpa till genom att stötta hjälporganisationer och samtidigt erbjuda fantastisk tennis till hela världen” säger Thomas Enqvist, trefaldig mästare av Stockholm Open och ny turneringsdirektör.

Mikael och Elia Ymer är just nu världens näst högst rankade bröder i professionell tennis och är samtidigt bäst rankade i hela Sverige. Den här matchen kommer en gång för alla avgöra vem som är bäst i landet, och inom familjen.

Ymers: “Vill ge något postivt till alla fans”

“Det är svåra tider för alla just nu. Vi hoppas matchen ska ge något positivt till alla sport- och tennisfans. Vi ser också fram emot att avgöra den ständigt pågående familjefejden mellan oss två och samtidigt göra något bra för att hjälpa personer i nöd” säger Elias och Mikael i ett gemensamt meddelande.

Matchen kommer avgöras i tre set. Det är också den första matchen  i professionell herrtennis sedan ATP ställde in alla turneringar i mars. Prestigemötet kommer gå att se live på SVT1 i Sverige och via Solidsport globalt.

Stockholm Open vill också förtydliga att evenemanget kommer förhålla sig till nuvarande rekommendationer och restriktioner.

“Vänligen notera att matchen är ett välgörenhetsevenemang utan publik eller onödig stödpersonal på plats. Stockholm Open uppmanar alla att följa de givna rekommendationerna av myndigheterna kring hälsa och säkerhet i rådande situation, stanna hemma och håll avstånd till varandra. Hälsa och säkerhet för alla involverade i evenemanget samt i samhället som stort är alltid en av våra främsta prioriteringar” 

Personer som befinner sig i utlandet kan se matchen live på Solidsport via spelaren nedan.