Finska innebandyförbundet och Solidsport är överens om ett nytt avtal. Nu står klart att näst högsta serien Divari fortsatt kommer att visas exklusivt på Solidsport.
– Första säsongen blev väldigt lyckad och det har varit fantastiskt att få jobba med både förbundet och alla lagen, säger Sauli Silvonen, Country Manager på Solidsport.

Under den gångna säsongen har den finska toppligan innebandy Divari, näst högsta serien i innebandy, gått att följa exklusivt via Solidsport.

En lyckad satsning som gjorts tillsammans med finska innebandyförbundet och som nu väljer att förlänga samarbetet med två år.

“Har fungerat väldigt bra”

Det innebär att samtliga matcher kommer fortsätta livesändas exklusivt på Solidsport och lagens respektive lagkanaler.

– Samarbetet med Solidsport har fungerat väldigt bra. Baserat på på det vill vi såklart fortsätta och utveckla samarbete framöver. Vi hoppas samtidigt att potentialen med Solidsport kommer utnyttjas ännu bättre. Desto fler som konsumerar och tittar på Divari, desto mer intäkter och resurser kommer lagen få, säger Kari Lampinen, generelsekreterare på Finska innebandyförbundet.

– Det är såklart väldigt tråkigt att slutspelet, som fick en så bra start, blev inställt. Men vi har visat att vi är på helt rätt väg och kan nu fortsätta utveckla samarbetet med både klubbarna och lagen.

Samarbetet bygger på samma ligalösning som SBL Dam och Superettan i basket, Herr- och Damallsvenskan i handboll, Pingisligan och Badmintonligan i Sverige. Klubbarna ansvarar för att livesända sina hemmamatcher samtidigt som fansen har möjlighet att stötta sitt lag ekonomiskt. Det genom att köpa ett abonnemang på respektive lagkanal och få tillgång till alla ligamatcher.

MER NYHETER OM SOLIDSPORT:

Efter succén – här är Solidsports nästa satsning
IFK Norrköping lanserar premiumkanal på Solidsport
Solidsport lanserar #hållpublikenborta – erbjuder gratis utrustning
ÖFK lanserar premiumkanal på Solidsport