Nu kan föreningar över hela Sverige ansöka om gratis utrustning för att börja livesända på Solidsport. Foto: Bildbyrån & Jonas Forsberg (IFK Eskilstuna)

Solidsport har lånat ut 50 kompletta sändningsriggar för att hjälpa lag att livesända matcher och undvika folksamlingar. Nu lanseras #hållpublikenborta där gratis utrustning erbjuds till alla föreningar som behöver – i hela Sverige.
– Vi har märkt vilken stor effekt livesändningarna fått för att hålla publiken borta från fotbollsplanerna, så nu vill vi göra mer för att hjälpa föreningarna, säger Tobias Thalbäck, vd för Solidsport.

Att livesända matcher har varit en bra metod för att få föräldrar och anhöriga att respektera förbudet att se fotbollsmatcher på plats. Därför kommer Solidsport göra ännu en storsatsning på att hjälpa fler föreningar med att börja livesända sina matcher.

För tre veckor sedan gick Solidsport ut och erbjöd möjligheten att låna 50 kompletta sändningsriggar till lag i Stockholmsområdet. Något som lockat ett stort engagemang och intresse samtidigt som det möjliggjort att hundratals matcher numera livesänds varje helg.

Erbjuder gratis utrustning i hela Sverige

Nu är riggarna slut men då utökas också Solidsports satsning över hela landet.
Under kampanjnamnet #hållpublikenborta kommer Solidsport erbjuda stativ och mobilhållare helt gratis till alla föreningar som behöver – i hela Sverige.

– Vi har märkt vilken stor effekt livesändningarna fått när det handlar om att hålla publiken borta från fotbollsplaner. Vi har också fått mycket positiv feedback från föräldrar och anhöriga som kunnat se matcherna online via Solidsport. Därför vill vi nu göra mer för att hjälpa alla lag och föreningar, säger Thalbäck.

Erbjudandet gäller alltså alla fotbollsföreningar i Sverige?

– Det stämmer, alla föreningar som har en ambition om att få igång merparten av sina lag att börja livesända vill vi gå in och stötta på bästa sätt, fortsätter han.

Varför erbjuder ni inte denna möjlighet till enskilda lag?

– Vi har valt att satsa våra resurser där vi tror att det kan få bäst effekt. Utrustning till ett enskilt lag ger en liten effekt eftersom de täcker ett fåtal matcher. Därför kommer våra resurser rikta sig till att stötta alla föreningar som har ambitionen att få igång så många lag som möjligt att börja livesända, avslutar han.

Varje förening kan ansöka om att ta del av Solidsports erbjudande via den här länken eller via formuläret nedan. Det enda kravet som behöver uppfyllas är att föreningen får igång minst 50% av sina lag att börja livesända sina matcher på Solidsport. 

Vill du vet mer om hur ditt lag kan börja livesända och tjäna pengar till lagkassan med Solidsport? Klicka här!

RELATERADE NYHETER:

“Så enades vi om hur 500 miljoner ska fördelas”
5 anledningar att börja livesända med Solidsport
TV: Se 9-åringens drömmål i S:t Eriks-Cupen
Vill få bort publiken – då har hundratals lag börjat livesända
S:t Eriks-Cupen livesänds på Solidsport och Telia Play
Fotbollssuccé på Solidsport: “Publiken stannar hemma”