Stockholm Marathon riskerar att ställas in. Foto: Bildbyrån

Göteborgsvarvet har redan ställts in och flera större lopp riskerar att göra det inom kort. Något som hotar arrangerande föreningars existens.
– Skulle de behöva betala tillbaka anmälningsavgifterna skulle de gå under på en gång, säger Daniel Almgren, vd för Stockholm Marathongruppen till SVT.

Svenska föreningar existens hotas av när motionslopp ställs in.
Det menar Daniel Almgren, VD för Stockholm Marathongruppen.

Göteborgsvarvet har redan tvingats ställa in. Flera större lopp riskerar nu att gå samma framtid tillmötes.
Många deltagare kommer då kräva tillbaka sina anmälningsavgifter, vilket skulle innebära slutet för många lopp och deras arrangerande föreningar.

LÄS ÄVEN: ”Krävdes pandemi för att förstå idrottens vikt”

– Skulle de större arrangörerna behöva betala tillbaka anmälningsavgifterna kommer de gå under. Man vill absolut inte göra sig ovän med de deltagare man har, men just nu ställs vi inför det svåra beslutet att antingen betalar vi tillbaka pengarna och skriver under vår egen undergång eller så måste vi sitta på pengarna och göra oss ovän med deltagarna, säger Daniel Almgren till SVT.

Almgren uppmanar nu om att få hjälp med att få ut budskapet.

– Här skulle det vara hjälpsamt med hjälp från båda parter(regeringen och riksidrottsförbundet red.anm) om att få ut budskapet om att just nu måste det vara ok för föreningardrivna arrangemang att inte betala tillbaka anmälningsavgifterna.

Se SVT-intervjun här.

Vill du tipsa Solidsport News om en nyhet?
Maila redaktionen@solidsport.com