Rapporteringen kring coronavirusets påverkan på idrotten har nästan enbart handlat om elitidrott och kommersiella ligor. Det måste nu breddas till att handla mer om ungdomsidrott, skriver DN:s Johan Esk.

Johan Esk lyfter framför allt fram idrottens betydelse för hundratusentals unga i Sverige.

“Det som är så sorgligt är att det kan behövas en pandemi för att insikten om idrottens verkliga betydelse i samhället ska komma. En medicinsk, ekonomisk och mental pandemi” skriver han.

Han menar samtidigt rapporteringen om coronavirusets påverkan på idrotten just nu fokuserar alldeles för mycket på elitverksamheten.

LÄS ÄVEN: ”Vad vi än gör kommer alla inte vara nöjda”

“Eliten är bara toppen av idrottens berg. Grunden är allt det där andra som gör idrotten så nödvändig. Ungdomsidrotten som betyder så mycket för så många”

Att skolor stängs och idrottsverksamhets pausas menar han kan få förödande konsekvenser.

“Barn som inte är trygga hemma har i värsta fall snart ingen skola att gå till och om skolor stängs helt är det troliga att idrotten följer efter. Vart ska de då ta vägen?”

Läs Johan Esk:s krönika här.

Även Radiosportens bandyexpert Göran Rosendahl betonar att coronviruset kommer slå hårt mot landets idrottsklubbar.

”Står man inte på en väldigt trygg ekonomisk bas som förening, eller om man har lite för höga spelarkontrakt, så kan det vara väldigt svårt till nästa säsong” säger han till Radiosporten.

Vill du tipsa Solidsport News om en nyhet?
Maila redaktionen@solidsport.com