Foto: Bildbyrån

Skjut upp ligastarten till senast i början av juni.
Det är förslaget som klubbarna i Superettan och Allsvenskan gått ut med. Något som bestämdes på ett klubbchefsmöte under onsdagen.

Svensk Elitfotboll och dess 32 medlemsklubbar har enats om ett inriktningsbeslut. Klubbarna har nu gemensamt gått ut och uppmanat att ligastarten bör skjutas upp till senast början av juni.

LÄS ÄVEN: Zlatan startar insamling – donerar en miljon

”Vi är ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av Coronaviruset, och att det därmed kan ske förändringar som gör att vi när tiden närmar sig behöver omplanera ytterligare för att värna om människors hälsa. Den diskussionen tas i så fall då, och endast om den behövs. Vi kommer inte att bidra till ytterligare spekulationer runt detta förrän det i så fall blir aktuellt” skriver Svensk Elitfotboll på sin hemsida.

Förbundet: ”Kommer återkomma med besked”

Nu är det upp till Svenska Fotbollsförbundet att ta ställning till klubbarnas önskemål. I en intverju med SVT Sport ställer sig förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson positiv till uppgifterna:

– Det är alldeles utmärkt att klubbarna gemensamt nu har diskuterat sig fram till en lösning. Den möjliggjordes med det beslutet Uefa fattade igår rörande sommarens EM-fotboll för herrar. Vi har en särskild grupp under tävlingskommittén som hanterar alla arter av tävlingsfrågor av akut karaktär. Den gruppen kommer sammanträda snarast möjligt och återkomma med ett besked i frågan, säger Karl Erik Nilsson till SVT Sport.

Enligt Dagen Nyheter kommer Svenska Fotbollsförbundet gå ut officiellt med att seriestarten i de högsta serierna skjuts fram under torsdag eller fredag.

LÄS ÄVEN: SHL:s krissdrag – inför värvningsstopp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here