Max Ansbro och Svenska Bordtennisförbundet berättar om beslutet att stänga ner säsongen. Foto: Bildbyrån

Svenska Bordtennisförbundet meddelade tidigare att allt seriespel och kommande kval och slutspel ställs in. Nu berättar förbundet om beslutet och hur det kan påverka svensk bordtennis.
– Det är väldigt jobbigt för alla inblandade just nu, säger Max Anbro, kommunikationsansvarig, i en intervju med Solidsport News.

Det råder ingen tvekan om att ett mörkt täcke lagt sig över svenskt idrottsliv.
Likt många andra idrottsförbund har Svenska Bordtennisförbundet valt att stänga ner säsongen. Ett beslut som meddelades under onsdagen och som innebär att allt seriespel samt kommande kval och slutspel i Pingisligan ställs in.

LÄS ÄVEN: Bordtennisförbundet ställer in seriespel och slutspel

– Självklart är det tråkigt att vi inte kan fullfölja och kora svenska mästare i våra högsta serier. Av alla former av beslut anser vi ändå att detta var det minst sämsta sett ur perspektivet att hälsan alltid måste komma i första hand. Nu får vi bara glömma detta och blicka framåt mot kommande säsong, säger förbundschefen Thomas Buza i en intervju med Solidsport News.

Hans kollega Max Ansbro instämmer men förklarar också att nuvarande situation sätter många bordtennisklubbar i en tuff sits.

– Det här kommer såklart slå hårt mot våra klubbar rent ekonomiskt eftersom det innebär förlorade intäkter på både sponsorer, livesändningar och publik. Sedan påverkar alla delar av sporten och allas privatliv såklart. Det är väldigt jobbigt för alla inblandade just nu, säger han till Solidsport News.

“Kommer för evigt vara en svart fläck”

Han fortsätter:

– Som pingisfantast tycker jag givetvis att det är otroligt tråkigt att säsongen avslutas i förtid, inte minst Pingisligan. Det här kommer för evigt vara en svart fläck i historien, att det inte blev någon svensk mästare 2020.

LÄS ÄVEN: Solidsport tar fighten mot corona – byter fokus

– Idrotten betyder väldigt mycket för många människor och det märks inte minst just nu. Idrotten är en enorm folkrörelse och konsekvenserna när allt ställs in blir förödande. Vi får helt enkelt hoppas det inte blir långvarigt, avslutar han.