SSF Invitational spelas under helgen. Foto: Bildbyrån

Till helgen spelas SSF Invitational för pojkar 07, där 24 lag fördelat på sex grupper gör upp om seger och ära. Turneringens 56 matcher spelas på tre planer i de södra delarna av Stockholm. 

SSF Invitational för pojkar 07 spelas och avgörs under helgen i Stockholm. I turneringen deltar 24 lag från olika delar av Sverige, bland annat Malmö FF, Hammarby och Brommapojkarna. En majoritet av matchena från SSF Invitational livesänds på Solidsport.

– Jag har fått mycket hjälp från BP 07-1 som varit med och kontaktat olika lag. Det har varit en dröm för mig att arrangera en sån här turnering. Detta är en turnering som ska spelas nästa år också, det är ingenting vi gör en gång. I år är nästan alla de bästa lagen med, tyvärr saknas Göteborg som inte kunde vara med på grund av pandemin, säger Dani Haddad, cupansvarig, till Solidsport News.

“Riktigt bra fotboll som alla lag spelar”

Brantbrinks IP, Kärsby IP och Brunna IP är spelplatserna för turneringen, där gruppspelet spelas på lördagen och slutspelet på söndagen. Matcherna spelas 2×20 minuter – i både grupp- och slutspel.

– Jag har sett fram emot det här väldigt mycket. Det har varit mycket jobb så nu när turneringen börjar kan jag bara gå runt och titta på matcherna. Det ska bli härligt.
Det roligaste är att se riktigt bra fotboll som alla lag spelar, säger Dani Haddad.

Vad tänker du om att matcherna ska livesänds?

– Grymt, speciellt under pandemin när många inte kommer kunna vara på plats, exempelvis mor- och farföräldrar. Bra att man kan se det live. Jag tror att det kommer bli en stor efterfråga på cupen. Det är redan många som mailat och frågat om vi kommer sända, säger Dani Haddad.

Se samtliga sändningar från SSF Invitational på solidsport.com/ssf-invitational

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com