På måndag börjar SEF Trophy. Foto: Bildbyrån

Den 26 oktober startar prestigeturneringen SEF Trophy för pojkar 15 i Norrköping. 24 elitlag är då med och tampas om pokalen och samtliga matcher livesänds på Solidsport.
– Det är många skickliga fotbollsspelare som kommer hit. Det kommer bli bra fotboll, det är jag övertygad om, säger Tony Martinsson, akademichef i IFK Norrköping till Solidsport News. 

För första gången ska IFK Norrköping arrangera SEF Trophy. En prestigeturneringen där några av Sveriges bästa P15-lag ställs ställs mot varandra. Turneringen startar med gruppspel måndagen den 26 oktober och avslutas med final på Östgötaporten den 30 oktober. Ingen publik tillåts men samtliga matcher gå att följa på Solidsport via solidsport.com/sef-trophy

– Det blir en ny erfarenhet för oss, det är något vi aldrig gjort, men det kommer bli jättespännande. Det är jättebra att man kan titta på matcherna live när man inte kan vara på plats, säger Tony Martinsson, akademichef i IFK Norrköping till Solidsport News.

“Handlar om spelarnas utveckling och prestation”

I turneringen deltar 24 lag som fördelats på sex grupper. För arrangerande IFK Norrköping väntar matcher mot Falkenberg, Östers IF och Vasalund. Det är fjärde gången som turneringen spelas och de tre tidigare vinnarna är samtliga från Stockholm. Först vann Hammarby, sen AIK och förra året vann Brommapojkarna. Men för IFK Norrköping är inte målsättningen resultatbaserad, för dem handlar det om killarnas prestationer.

– Vi har inga resultat mål som vi sätter upp, det gör vi aldrig på den här nivån. För oss handlar det om spelarnas utveckling och prestation. Vi vill göra bra prestationer i de matcher vi spelar, säger Tony Martinsson.

“En lång process”

Hur känns det att få anordna SEF Trophy?

– Det känns såklart jättekul. Vi fick frågan i juni efter att Gothia Cup blivit uppskjuten. Sedan dess har vi jobbat hårt med detta. Det har varit en lång process med extra mycket att tänka på i dessa tider. Det är en större apparat än vad folk tror med en sån här turnering, men det är väldigt roligt, säger Martinsson till Solidsport News.

Vad har ni för förhoppningar på turneringen?

– Förhoppningen är att få se så mycket bra fotboll som möjligt. Det har varit en konstig säsong för dessa femtonåringar med mycket som blivit inställt, säger Tony Martinsson.

Se samtliga matcher från SEF Trophy på solidsport.com/sef-trophy

Vill du få tillgång till alla matcher?
Med All Access för endast 199 SEK kan du se matcherna live och när du vill. Köp All Access här!

KOMMANDE MATCHER PÅ SOLIDSPORT

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com