Eliten från hela Europa kommer till Uppsala den 25-27 januari.
Då avgörs både Swedish U17 International och Swedish Junior i Upplands Boservice Arena – och bland favoriterna hittar vi svenskorna Edith Urell, 16, och Cecilia Wang, 17.
– Det är roligt att vi kan livestreama de här tävlingarna från alla tio banor, det kommer att bli bra badminton, säger arrangörsansvariga Mia Thorsélius.

Se Swedish U17 International och Swedish Junior live på Solidsport

När omkring 350 ungdomar från hela Europa tar plats på banorna i Fyrisfjäderns hemmahall så är det också två hemmaspelare som kommer stå i centrum.

Cecilia Wang och Edith Urell har visat sig vara ett dubbelpar att räkna med internationellt, men tjejerna står sig riktigt bra även i singel.

– Cecilia är högst rankad av svenskorna i U19-turneringen, hon är rankad tvåa. Edith, som är ett år yngre, är rankad trea. I dubbel är de rankade tvåa, sammanfattar Mia Thorsélius.

Och förklarar digniteten av Swedish U17 International och Swedish Junior:

– Det här är alltså två tävlingar som går i Badmiminton Europas regi, med spelare från hela Europa. Europaeliten på juniorsidan är på plats, kan man säga.

För första gången så kommer i år tävlingarna att livestreamas på Solidsport, och det blir fullmatade sändningar.

– Det är verkligen roligt att vi kan sända från samtliga tio banor, det kommer att bli bra badminton. Vi är verkligen glada över samarbetet med Solidsport, säger Mia Thorsélius.

Sedan tidigare ser man bland annat samtliga matcher från Badmintonligan på Solidsport. Även SM-tävlingarna kommer att synas på samma plattform.

Se Swedish U17 International och Swedish Junior live på Solidsport

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com