Förbered er för dramatik när den är som allra vackrast.
Solidsport livesänder SM i konståkning från Ulricehamn 12-15 december.
– Ett SM är alltid ett SM, det är höjdpunkten för alla, säger Lotta Falkenbäck, SVT-expert och flerfaldig svensk mästare.

Mycket står på spel när seniorer, juniorer och ungdomar intar isen i Lassalyckans ishall kommande helg,

SM-medaljer står säkert högst upp på önskelistan för samtliga deltagare, men för några av seniorerna så finns även andra kittlande delmål.

– SM är en viktig del av uttagningarna till EM. Där finns en plats ledig på damsidan och på två på herrsidan, förklarar Lotta Falkenbäck.

– Och ett SM är alltid ett SM, det spelar ingen roll vilket år det är. SM är höjdpunkten för alla, även för dem som åker EM och VM och andra större tävlingar. SM är speciellt, så är det bara.

Falkenbäck menar att det finns flera spännande namn som är på väg framåt, och dessa kommer man även att kunna se i Ulricehamn och på Solidsport kommande dagar.

– Jag ser en hel del yngre åkare som är på väg uppåt och som gjort bra resultat under höstens internationella tävlingar. Jag hoppas att de sporras av Alexander Majorovs framfart (bland annat tolva på VM 2018), och även systrarna Viktoria och Joshi Helgesson (båda har slutat i dag) – som alla har visat att Sverige kan vara med och tampas på internationell nivå, säger Lotta Falkenbäck.

– Jag hoppas verkligen att den trenden fortsätter, även om det är ett stort steg att ta upp till seniorsammanhang.

Vilka namn ska vi hålla ögonen på då?

– Bland damseniorer så är det Matilda Algotsson och Anita Östlund, de har båda tävlat flitigt internationellt under hösten. Sen ska de göra bra ifrån sig nu också och ett SM är som sagt ett SM, säger Falkenbäck.

– På herrsidan så är det ju Nikolaj Majorov, men det börjar komma fler åkare bakom. Många kommer att fajtas om medaljerna, men Nikolaj är strået vassare.

Falkenbäck fortsätter:

– När det kommer till juniorer så händer en hel del med Andreas Nordebäck. Lägg till Casper Johansson och Daniel Seidel, där har du tre namn att hålla koll på.

– Bästa rankade på tjejsidan är Julia Brovall och Emelie Nordqvist. De två kommer att vara i topp.

Hur kommer du att följa SM-dagarna?

– Jag kommer till Ulricehamn på lördagen. Fram till dess så vet jag att jag kan kolla Solidsport – och det är ju skitbra.

Ni hittar sändningarna här!

 

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here