Nu utser Solidsport årets "Solidsport Raket".

År 2020 blev ett dystert år för idrottspubliken som på grund av restriktioner portats från alla arenor. Solidsport och livesändningar blev då en viktig lösning för många klubbar och föreningar som genom månadssupportrar och matchköp fått in välbehövliga intäkter. Och nu vill Solidsport prisa den förening som lyckats bäst.

När familj och vänner inte fått gå på matcher har lag och föreningar tappat viktiga intäkter. Men tack vare Solidsport har en ny intäktskälla vuxit fram under detta svåra år. Genom livesändningar av matcher, träningar och cuper har lagens kassor kunnat växa och familjer har kunnat se allt från sina döttrar, söner och partners till sitt favoritlags matcher – direkt hemma från soffan.

Vissa föreningar har utmärkt sig mer än andra under året.
Något som Solidsport vill uppmärksamma genom att för första gången utse årets Solidsport-raket. Det är ett pris som går till den barn- och ungdomsförening som gjort bäst ifrån sig på Solidsport, utmärkt sig mest och lockats flest Månadssupportrar.

Motiveringen till årets vinnare lyder:

“Priset som årets Solidsport-raket går till en juniorverksamhet som flitigt jobbat med livesändningar av sina matcher och genom god kvalité lockat många Månadssupportrar. När Solidsport summerar året 2020 har Storvreta IBK Junior, i överlägsen stil, stuckit ut och blivit den ungdomsklubb som har flest antal supportrar. Det räckte till och med hela vägen till en 15:e-plats på totallistan över alla tusentals kanaler som finns på Solidsport”

Hur känns det att vinna?

– Det känns såklart väldigt kul att vinna denna utmärkelse. Det är ett kvitto på att Storvreta IBK är intressant att följa, säger Storvreta IBK:s vice ordförande Henrik Ededahl.
Vad ligger bakom framgångarna på eran kanal?
– Vi har jobbat i två år nu med att sända så mycket matcher vi kan och försöker att höja kvaliteten på sändningarna, allt för att våra supporters skall få se så mycket innebandy som möjligt, säger Henrik Ededahl.

Stort grattis säger vi på Solidsport till IBK Storvreta Junior.