Solidsport blir officiell streamingpartner i Skandinavien för turkiska högstaligan i basket. Foto: Bildbyrån

English

Turkiska Basketförbundet har valt Solidsport som den officiella streamingplattformen för distribution av Turkish First League (TBL) i Skandinavien.
– Vi är glada över att utöka vårt basketerbjudande och ser fram emot att distribuera ännu en av Europas bästa basketligor, säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport.

PRESSMEDDELANDE. Två toppmatcher varje vecka från Turkish First League (TBL) i basket med 4-5 kameror och HD-produktioner. Det är vad basketfans i Skandinavien kan förvänta sig på Solidsport med start den 29 januari.

Solidsport är numera Nordens största streamingplattformen för sport med 45 000+ streamade sportevenemang per år. Redan finns samarbeten med både svenska och finska basketförbundet, tillsammans med över 10 andra idrottsförbund, och som nu får sällskap.

Utöver finns också flera ligasamarbeten där Solidsport bland annat erbjuder exklusiva sändningar från högre basketdivisioner i Sverige. Såsom SBL Dam (1:a divisionen), Sueperettan Herrar (2:a divisionen) och Basketettan (3:e divisionen) och som nu alltså får sällskap av turkiska högstaligan, arrangerad av Turkiska Basketförbundet.

– Det känns jättekul att kunna förse våra 40 000 baskettittare med ytterligare en toppliga och samtidigt hjälpa turkiska förbundet med att stärka intresset för turkisk basket, säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport.

– Vi har officiellt utsetts till global distributör av medierättigheter av för turkiska högstaligan och är mycket glada över att välja Solidsport som exklusiv streamingdistributör i Skandinavien. Solidsport har visat sig vara ett ledande streamingalternativ i norra Europa och vi hoppas nu att de kan hjälpa oss öka intresset bland skandinaviska basketfans, säger Metin Dalman på Stream2Broadcast DOOEL

Se alla matcher live och på solidsport.com/tbl

Obs! Sändningarna är inte tillgängliga för tittare utanför Skandinavien.

Press & Kommunikation
Andreas Westerlind, Marknad- och Kommunikationschef
awesterlind@solidsport.com
+46 768 027 127

OM SOLIDSPORT

Sänd din sport, tjäna pengar åt laget och spara minnen för livet. Använd avancerad grafik, skapa highlights och ta betalt för dina sändningar. Enkelt och gratis.

Solidsport är den kompletta streamingtjänsten för alla sporter. På alla nivåer.

Allt som behövs är vad som redan finns i din ficka. Med hjälp av en smartphone kan alla sporter på alla nivåer sända sport gratis – och samtidigt tjäna pengar. Från gräsroten till högsta ligan. Intäkterna kommer från de tittare som köper sändningarna och stöder sitt favoritlag.