Solidsport gör Helsinki Cup tillgängligt för alla. Foto: Helsinki Cup

English Suomi

Helsinki Cup, den största och mest internationella ungdomsturneringen i Finland, återvänder till Helsingfors olympiastadion den 12-17 juli. Nytt för i år är att turneringen även kommer streama de flesta matcherna online med hjälp av ett nytt samarbete med Solidsport – Europas ledande streamingplattform för sport.
– På så sätt kan alla familjemedlemmar och alla andra som inte kan vara på plats engagera sig i spänningen, säger Kirsi Kavanne, VD för Helsinki Cup.

Helsinki Cup är en av de största turneringarna i sitt slag med över 20 000 deltagare varje år. Det finns cirka 100 planer som används under turneringsveckan – spridda över hela Helsingfors. Hela staden livas upp under turneringen, som hålls under den finska högtiden.

– Helsinki Cup spelas för 46:e året i rad. Den fantastiska sviten för en av de största ungdomsturneringarna i fotboll har inte slutat ens med de nuvarande exceptionella omständigheterna, som berättar en historia om hur långt turneringens rötter sträcker och som blivit sommarens höjdpunkt för många barn och ungdomar. Det är fantastiskt att vi har möjlighet att ta turneringen tillbaka till dessa fantastiska förhållanden på Helsingfors olympiastadion, säger Kirsi Kavanne, VD för Helsinki Cup.

Solidsport gör Helsinki Cup tillgängligt för alla

Innovationen för att förbättra årets turnering är att de flesta matcherna kommer att streamas tack vare ett nytt samarbete med Solidsport, den ledande streamingplattformen för sport på alla nivåver i Europa. Helsinki Cup har rekryterat 70 personer för att sända matcherna från nästan alla planer. På så sätt kan alla familjemedlemmar och bekanta som inte kan komma på plats engagera sig i spänningen hemifrån eller oavsett var de är.

– Vi är stolta över att inleda ett långt och framgångsrikt samarbete med Helsinki Cup. Solidsport arbetar redan med hundratals ungdomsturneringar runt om i Europa. Nu ser vi fram emot att hjälpa Helsinki Cup att digitalisera en av Europas största ungdomsturneringar och göra deras matcher tillgängliga för alla och samtidigt skapa nya viktiga intäkter.

Solidsport har tidigare samarbetat med flera andra välkända ungdomsturneringar i Norden, bland annat Gothia Cup, Stadi Cup, Storvretacupen, Partille Cup och Lundaspelen.

Se matcherna från Helsinki Cup och besök deras officiella streamingkanal på solidsport.com/helsinkicup

Om Solidsport


Solidsport grundades med visionen att alla sporter ska kunna sända sin sport live. På alla nivåer.

Med hjälp av livesändningarna vill Solidsport möjliggöra möjligheten att dela all spänning och glädje, skapa nya viktiga intäkter för klubbar, utveckla spelare och ledare, inspirera till mer idrott och bidra till ett bättre samhälle där fler människor rör sig och fler känner sig friska.

FAKTA: Helsinki Cup

  • Helsinki Cup är en av Europas största juniorturneringar i fotboll och kommer att hållas för 46:e gången mellan den 12 och 17 juli 2021.
  • Det är traditionellt den tredje största juniorfotbollsturneringen i Europa, även om förra årets exceptionella sommar var det världens största fotbollsturnering med cirka 16 000 spelare.
  • Förra året anmälde sig nästan 1 200 lag till turneringen.
  • Turneringen spelas på 15 olika fältområden.
  • Det finns cirka 35 grupper i turneringen – det slutliga numret kommer att bekräftas när registreringen är klar.