Svenska Innebandyförbundet väljer att stänga flera serier samtidigt som avslutningen av SSL Dam:s grundserie och slutspelet i SSL Herr skjuts upp.

Såväl IBK Dalen i SSL och IBK Luleå Division 1 riktade skarp kritik mot Svenska Innebandyförbundet efter att tvingats till spel i helgen, trots misstankar om att spelare smittats av coronaviruset.

– Det är omdömeslöst, skandalöst, sa tränare Pär Johansson

Efter ett extrainkallat möte har förbundet nu vidtagit åtgärder.
Från och med den 16 mars (läs måndag) är samtliga serier antingen slutspelade eller pausade.

Följande besked gäller för respektive serie:

Svenska Superligan
“Föreningen Svenska Superligan (FSSL) och Svenska Innebandyförbundet (SIBF) har gemensamt beslutat att ställa in återstående SSL-matcher från och med den 15 mars 2020.

Vår förhoppning och gemensamma ambition är att grundserien i SSL dam ska spelas klart och att vi ska spela slutspel på både dam- och herrsidan samt att SM-finalen ska spelas som planerat”

Senast måndagen den 23 mars 2020 kommer vi gemensamt att fatta nytt beslut om när de kvarstående matcherna ska spelas samt om och i så fall hur slutspel ska genomföras, vilket tidigast kan ske med start lördagen den 28 mars 2020. Vi följer händelseutvecklingen och kommer fortlöpande kommunicera eventuella beslut”

Allsvenskan dam
Avslutad.

Allsvenskan herr
Avslutad.

Division 1 herr
Avslutad.

Slutspel SSL
“Pausad. Senast den 23 mars 2020 kommer det att fattas ett nytt beslut om när de kvarstående matcherna i SSL dam ska spelas samt om och i så fall hur slutspel ska genomföras, vilket tidigast kan ske med start den 28 mars 2020”

Play off till SSL dam och SSL herr
“Pausad. Starten är framflyttad till tidigast helgen 28-29 mars. Nytt beslut senast måndagen den 23 mars”

Play off till Allsvenskan dam
“Inställd. Sluttabeller i division 1 och Allsvenskan dam kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. TU utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning”

Play off till Allsvenskan herr
“Inställd. Sluttabeller i division 1 kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. TU utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning”

Play off till division 1 herr
“Inställd. Sluttabeller i division 2 kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. TU utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning”

Play off Juniorallsvenskan inkl. Innebandyfesten
“Inställd. Som en konsekvens av detta ställdes också sista omgången i Juniorallsvenskan in. Svenska Innebandyförbundet har som ambition att finna ett nytt/senare speldatum avseende slutspel (semifinalerna och final/bronsmatch) i DJ18- och P16-SM”