Åhus Beach ställs in. Foto: Bildbyrån

För första gången sedan starten 1997 är det klart att Åhus Beach 2020 ställs in på grund av Covid-19. Ett evenemang som lockar uppemot 20 000 deltagare varje år.
– Det är med bedrövelse vi måste meddela att samtliga våra evenemang tvingas att ställa in sommaren 2020, säger Åhus Beach grundare och VD Mats G Jönsson i ett pressmeddelande.

På grund av den fortsatta spridningen av coronaviruset kommer årets upplaga av Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beachfotboll inte kunna genomföras.

Det meddelade arrangören under onsdagen.

“Vi har in I det sista vridit och vänt på olika möjligheter för hur vi skulle kunna anordna sommaren evenemang. Länge hoppades vi på att utvecklingen kring viruset skulle vända, men vi kan nu konstatera att våra förberedelser och drömmar om sommaren 2020 inte kommer gå i uppfyllelse” skriver man i et pressmeddelande.

“Innebär stora ekonomiska tapp”

Nuvarande rekommendationer kring begränsade resor inom landet samt förbudet till folksamlingar över 50 personer är bakgrunden till beslutet.

“Vi bedömer det som osannolikt att Folkhälsomyndigheten kommer ändra dessa rekommendationer inom den närmsta tiden ser vi inget annat val än att ställa in 2020 års evenemang”.

Årets upplaga skulle bli den 24:e i följd för den klassiska turneringen. Evenemangen lockar varje år 20 000 deltagare och tusentals familjer. Att dessa nu ställs innebär tuffa ekonomiska konsekvenser för både lokala närings- och föreningslivet och arrangören.

“Många sitter i samma båt som oss. Det innebär stora ekonomiska tapp för det lokala föreningslivet och 100-tals ungdomar som blir utan sommarjobb”

Återkommer med besked om återbetalningar

När det gäller inbetalda anmälningsavgifter har arrangören ännu inte tagit något beslut om återbetalningar.

“Vår viktigaste prioritet är att hitta en lösning som är bra för alla, men som samtidigt säkerställer att Åhus Beach överlever. Vi kommer givetvis drabbas ekonomiskt av beslutet. Innan vi återkommer med besked måste vi först säkerställa de ekonomiska konsekvenserna. Så att vi inte äventyrar evenemanget sommaren 2021”

RELATERADE NYHETER:

TV: Nytt supermål i S:t Eriks-Cupen – se 11-åringens fullträff
Göteborg drabbas hårt av inställda cuper: ”Stort avbräck”
Gothia Cup ställs in: ”Svåraste orden jag någonsin formulerat”
Världens största handbollsturnering ställs in: ”Mycket tråkigt”