Världens största handbollsturnering ställs in i sommar. Det meddelade arrangören för Partille Cup under tisdagen.
– Vi förstår den besvikelse som många känner nu när evenemanget ställls in, säger Fredrik Andersson, generalsekreterare för Partille Cup.

– Det är mycket tråkigt att Partille Cup inte kan äga rum som planerat. Vi vet att tusentals ungdomar ser fram emot evenemanget varje år. Vi är världens största handbollsturnering och en mycket uppskattad mötesplats för unga människor från hela världen. Den typen av möten och upplevelser som vi möjliggör är viktiga för unga, säger Fredrik Andersson, generalsekreterare Partille Cup.

Den årliga handbollsturneringen var planerad att genomföras den 29 juni till 4 juli i Partille, men under måndagens styrelsemöte togs det tuffa beslutet att ställa in cupen.

Kommer återbetala alla deltagande lag

“Utifrån informationen vi har fått om pandemin, kan vi inte se att situationen att förändrats tillräckligt till i början av juni, för att vi ska kunna organisera eventet” skriver Partille Cup på sin hemsida.

Partille Cup meddelar också att alla deltagaravgifter kommer återbetalas fram till den 31 maj. Varje lag som betalt har samtidigt möjligheten att låta betalningen vara innestående till nästa års turnering.

Samma dag meddelades också att världskända fotbollsturneringen Gothia Cup också ställs in.