NHL-stjärnan Mika Zibanejad berättar om situationen som uppstått under coronakrisen. Foto: Bildbyrån

Coronaviruset har satt idrotten på paus världen över. Även världens bästa ishockeyliga. En overklig situation, menar svenske NHL-stjärnan Mika Zibanejad.
– Det känns konstigt, självklart. Jag har inte varit med om att vara hemma så här tidigt. Det är overkligt, säger Zibanejad till SVT Sport.

Så sent som den 6 mars blev Mika Zibanejad stor matchhjälte för New York Rangers när han stod för makalösa fem mål (!) och därmed på egen hand ordnade en 6-5-seger mot Wasginton Capitals (se klippet nedan).

LÄS ÄVEN: ”Alla föreningar kan göra en insats”

Mycket har hänt sedan dess.
Likt många andra stora ligor världen över har NHL pausats på grund av coronavirusets framfart. Något som inneburit en oväntad semester på obestämt tid för Zibanejad och ligans övriga spelare.

– Det känns konstigt. Jag har inte varit med om att vara hemma så här tidigt. Det är overkligt, säger Zibanejad i intervju med SVT.

Oklart om säsongen kommer avlutas: “Inte fått något besked”

Det är i dagsläget fortsatt oklart vad som kommer ske med årets NHL-säsong. Flera olika förslag finns på bordet, varav ett är att grundserien ska spelas klart i juli och slutspelet därefter ska äga rum i augusti och september, skriver SVT.

LÄS ÄVEN: Här förbundens beslut under coronakrisen

– Vi har inte fått något besked om hur säsongen kommer att se ut. Jag försöker egentligen bara hålla igång så gott jag kan och njuta hemma med familjen, säger Zibanejad.

Nedan kan du återuppleva Zibanejads galna femmålskväll.