Volleybollslutspelet avbryts med omedelbar verkan. Det meddelade Svenska Volleybollförbundet under måndagen som tillsammans med Svensk Elitvolleyboll valt att avsluta det pågående SM-slutspelet.
– Det känns självklart utifrån lagens hälsa och oron i samhället i stort, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet i ett pressmeddelande.            

Likt många andra förbund väljer även Svenska Volleybollförbundet att stoppa sitt slutspelet på grund av coronavirusets spridning och att regeringen nu skärpt reglerna den senaste tiden.

– Ett väldigt tråkigt beslut att behöva ta, men det känns självklart utifrån lagens hälsa och oron i samhället i stort. Jag vill tacka alla inblandade för den samarbetsvilja och förståelse som visats under processen, där vi tillsammans försökt hitta vägar framåt, men slutligen behövt landa  i att det här är den enda vägen som går att ta under rådande omständigheter, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Beslutet innebär också att ingen svensk mästare kommer koras för första gången på 58 år.

När det gäller Europacupplatserna tillfaller dessa i första hand vinnarna av 2020 års upplaga av Grand Prix, där Örebros damer och Sollentunas herrar stod som segrare.

I samma pressmeddelande meddelas även att inget elitseriekval kommer spelas samtidigt som förbundet säger att man ska utreda vad som kommer gälla kring och upp- och nedflyttning mellan serierna.