Toppmöte i SBL Dam mellan Högsbo och Alvik. Foto: Bildbyrån

Det stundar ett, på förhand tippat, toppmöte i SBL Dam till helgen när Högsbo tar emot Alvik. Båda lagen är obesegrade i säsongsinledningen och fortsätter nu sin jakt på ytterligare segrar. 
– Jag tycker att Högsbo och Alvik är de bästa lagen i Sverige just nu, säger Fotios Ioannidis, headcoach i Alvik till Solidsport News. 

På lördag klockan 13:30 inleds den fjärde omgången av SBL Dam med en riktig smällkaramell, när Högsbo möter Alvik. I en haltande tabell huserar Alvik på första plats med tre raka segrar. Högsbo, som inledde med två raka segrar, fick sin match i omgång tre uppskjuten på grund av den rådande pandemin.

Vi har två-noll, men vi fick inte spela förra helgen på grund av Covid-19. Jag känner att vi kommit lite ur rytm med tanke på matchandet. Jag skulle gärna vilja se att vi kommer taggade till den här matchen, säger Jonas Fredriksson, headcoach i Högsbo till Solidsport News. 

Alviks tränare Fotios Ioannidis ser positivt på sitt lags säsongsinledning.

Vi har fått den start på säsongen som vi ville, så jag känner mig nöjd. Det är bra när man får en sån start på säsongen, säger han. 

“Det kommer bli en stormatch”

Att det är ett möte mellan två lag som förväntas vara i toppen råder det inget tvivel på. Båda lagens tränare tror på en tuff match mellan två lag som kommer göra allt för att få med sig poängen.

Jag tycker att Högsbo och Alvik är de bästa lagen i Sverige just nu så det kommer bli en stormatch. Båda lagen har chans att vinna. Vi har full respekt för Högsbo, dem är starka på hemmaplan. Det kommer bli en tuff match, säger Fotios Ioannidis. 

Alvik är riktigt starka. De imponerar och spelar väldigt mycket på sina stjärnor, dem har gjort mycket poäng. Det oroar mig. Vi måste ha lite bättre kontroll än andra lag haft på dem. Vi är inte riktigt i gameshape med våra utlänska spelare än, men jag tycker vi kan matcha upp de svenska spelarna, säger Jonas Fredriksson. 

Se alla matcher från SBL Dam på solidsport.com/sbl-dam

KOMMANDE MATCHER PÅ SOLIDSPORT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here