Svenska Basketligan (SBL) Dam inleder ett omfattande samarbete med Solidsport.
Detta innebär att samtliga ligamatcher kommer att livesändas säsongen 2019/2020.
– Solidsports webblösning är välkänd hos basketfans, så det är en smidig lösning för både klubbar och tittare, säger SBL:s ordförande Elisabeth Egnell.
– Vi räknar med att hjälpa SBL att växa både när det kommer till tittarsiffror och intäkter, och vi räkna med att göra det rejält redan första året, säger Solidsports vd Tobias Thalbäck.
Du ser SBL:s upptaktsträff live på Solidsport – onsdag klockan 10.30.

Samarbetet innebär att SBL Dam kommer att exponeras på bredare sätt än någonsin tidigare.

Solidsport kommer att livesända samtliga ligamatcher på plattformen, där alla klubbar får sin egen kanal och därmed möjlighet att skapa egna intäkter via PPV och annonsörer.

– Intresset att titta på basket är högt bland framförallt ungdomar och unga vuxna. Samarbetet med Solidsport möjliggör att samtliga matcher sänds på webben vilket passar vår målgrupp, säger Elisabeth Egnell.

Solidsport och Svenska Basketbollförbundet har samarbetat under en längre tid, och detta spelade även in då SBL valde plattform för sin liga. I dag finns det 367 basketkanaler (förbund, föreningar och lag) på Solidsport.

– Solidsports webblösning är välkänd hos basketfans så det är en smidig lösning för både klubbar och tittare.

– Det går fort, det blir många mål, det är atletiskt och, inte minst, man ser bollen, säger Elisabeth Egnell.

Svenska Basketligan Dam blir den femte stora högstaligan som tar plats i Solidsports utbud, efter Badmintonligan och Pingisligan i Sverige samt finska SM-sarja i handboll för både damer och herrar.

Dessutom återfinns Handbollsallsvenskan för både damer och herrar, Superettan i basket och Salibandy (innebandy) division 1 i Finland på plattformen.

Solidsports vd Tobias Thalbäck menar att SBL gjort ett strategiskt val då man valt samarbetet med Solidsport.

– Vi har mycket basket på Solidsport i dag, däribland Superettan, USM och Scania Cup. Vi kan paketera sporten på ett attraktivt och tillgängligt sätt på vår plattform och att SBL nu ansluter är ytterligare ett bevis för detta. Vi skapar ett naturligt “hem” för basketen i Sverige, ett hem som vi tänker fortsätta att utveckla, säger Thalbäck.

– SBL är är i dag en stark liga och ett etablerat varumärke, och Solidsport har ambitioner att omedelbart bygga vidare på denna grund.

Vi räknar med att hjälpa SBL att växa både när det kommer till tittarsiffror och intäkter, och vi räknar med att göra det rejält redan första året.

Till säsongsstarten för SBL presenteras också en ligalösning hos SolidSport, vilket först och främst gör det möjligt att via livesändningarna följa sitt lag i allsvenskan på både hemma- och bortaplan. En Månadssupporter får givetvis också tillgång till övriga matcher i ligan.

Man anmäler sig på lagens respektive SolidSport-kanal, betalar 99 kronor i månaden – och Månadssupportern ska då veta att deras bidrag hamnar hos den förening man stöttar.

De klubbar med flest Månadssupportar kommer alltså att gynnas mest ekonomiskt.

Ett unikt upplägg.

– Vi startar ligalösningar i SBL, Superettan i basket, allsvenskan i handboll för både damer och herrar, innebandy samt i Badmintonligan. Vi gör det både i Sverige och Finland och har vi har sett ett tydligt intresse från fansen att stötta sina lag, säger Tobias Thalbäck.

SBL Dam har premiär den 25 september.