Fler svenska hockeyklubbar väljer att ta kontroll över sina rättigheter och sprida exklusivt rörligt material till sina supportrar. Nu inleder AIK Hockey ett samarbete med Solidsport, och blir tillsammans med Modo Hockey den andra anrika hockeyklubben på plattformen.
– AIK Hockey Play är skapad för supportrarna och vi hoppas nu kunna mätta deras intresse, säger Oliver Bäverlind, Event- och Kommunikationsansvarig i AIK Hockey.

Blir du prenumerant på AIK Hockey Play innan den 24 september får du även två biljetter till hemmamatchen mot Bik Karlskoga 2 oktober.

Vi vill växa och känner att den plattform som Solidsport erbjuder kan hjälpa oss nå nästa nivå

Highlights, intervjuer och exklusivt “bakom scenerna”-material.
Det är vad den intresserade AIK-supportern kommer att hitta i AIK Hockey Plays utbud på Solidsport framöver.
Via Solidsport-appen går det dessutom att följa AIK Play och dagligen få notiser och nyhetsuppdateringar från allt som händer på kanalen,

– Efter noga övervägande har vi valt att ingå samarbete med Solidsport. Vi vill växa och känner att den plattform som Solidsport erbjuder kan hjälpa oss nå nästa nivå där vi får möjlighet att styra över våra rättigheter, säger Oliver Bäverlind.

Att bli Månadssupporter och därmed få tillgång till alla samlat material kostar 79 kronor i månaden, där en överenskommen del av intäkterna går direkt till AIK Hockey.

– AIK Hockey Play är skapad för supportrarna och vi hoppas nu kunna mätta deras intresse. Supportrarna får chansen att både följa laget ännu närmare och samtidigt stötta klubben ekonomiskt, säger Oliver Bäverlind.

Det är uppenbart att det är tilltalande för supportrarna att få en unik inblick hos spelare och ledare samtidigt som man är med och stöttar sin förening ekonomiskt

AIK Hockey blir den andra allsvenska hockeyklubben som använder Solidsport för sin premiumtjänst. Tidigare har Modo Hockey valt att placera sin Modo Channel på plattformen. Du hittar AIK Play här.

– Vi är oerhört glada över att även AIK Hockey väljer Solidsport som sin bas för exklusivt rörligt material, det är ett bevis för att vi kommit långt när det gäller kvalitet, tillgänglighet och framför allt idé. Det är uppenbart att det är tilltalande för supportrarna att få en unik inblick hos spelare och ledare samtidigt som man är med och stöttar sin förening ekonomiskt, säger Tobias Thalbäck, vd för Solidsport.

Och det handlar om alla klubbar i alla sporter, oavsett nivå. Allt från AIK Hockey och Modo Hockey till Skånela Handbollsförening och Påvelund Badmintonklubb. Alla har sin plats hos Solidsport, och alla ska kunna dra nytta av Solidsport.

Gör Modo Hockey och tusentals andra lag sällskap

AIK Hockey och MODO Hockey är två anrika elitföreningar med tunga meriter som nu alltså tar kontroll över sina egna tv-rättigheter, och det är en allt vanligare väg att välja i dagens medieklimat. Mängder av idrottsförbund, föreningar och lag har tidigare gjort samma val under det senaste året.

Solidsports samarbeten omfattar i dag i stort sett hela idrottskartan. Utbudet rymmer allt från elit till gräsrot och sporter som fotboll, ishockey, handboll, basket, och innebandy – till dans, motorsport, konståkning, bordtennis och badminton tar alla plats i en tablå som nu även är tillgänglig för Telias kunder.

Drygt 1 200 lag har i dag skapat närmare 2 500 kostnadsfria kanaler på SolidSport, där parterna alltså delar på intäkterna från både tittare och annonsörer.

78 olika sporter finns i dag samlade i Solidsports utbud.
Solidsport har i dag 900 000 användare.

Modo Hockey har idag över 500 Månadssupportrar som följer klubbens egen Modo Channel. Press- och marknadschef Frank Eriksson förklarar varför man väljer Solidsport som plattform för sin populära kanall:

– Vi går nu in på femtonde året med MODO Channel och aldrig har vi upplevt det så smidigt att sända live, eller att få ut aktuellt innehåll snabbt. Solidsport är den bästa plattformen vi har varit på.

LÄNK: Du hittar AIK Play på Solidsport här.

TEXT: Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com