SolidSport gör tillsammans med Svenska Basketbollförbundet en rejäl satsning på Superettan för herrar. Samtliga matcher från ligan kommer att livesändas på Solidsport, och utvalda matcher kommer även att exponeras i Telias utbud. Samtidigt får fansen en unik möjlighet att stötta sitt favoritlag och bidra till klubbens utveckling.

PRESSMEDDELANDE. Tio lag kämpar säsongen 2019/2020 om seriesegern i Superettan och därmed chansen att kvala sig upp i Basketligan.

Bland förhandsfavoriterna nämns Alvik Basket, AIK och Fryshuset, och utgången känns på förhand oviss. Klart är att hela Superettan kommer att bevakas bättre än någonsin tidigare.

Svensk basket jobbar målmedvetet för att synliggöra sin idrott, och livesändningarna från Superettan är ännu viktigt ett steg på den vägen

Samtliga seriematcher kommer att livesändas på Solidsport.

Utvalda matcher kommer även att återfinnas i Telias utbud.

Superettan får en gemensam ligakanal som hittas på solidsport.com/superettanherr och där samtliga livesändningar kommer samlas.

– Svensk basket jobbar målmedvetet för att synliggöra sin idrott, och livesändningarna från Superettan är ännu viktigt ett steg på den vägen. Solidsport tror och hoppas på en fortsatt utveckling i samma riktning och står redo att bidra så mycket vi kan med våra resurser, säger vd Tobias Thalbäck.

– Basketen har växt mycket de senaste åren intressemässigt, allt fler svenskar anger att de gillar att titta på basket. Att SolidSport gör denna satsning tillsammans med oss kommer bara att öka på denna trend, säger Johannes Wohlert, marknads-och kommunikationsansvarig på Svenska Basketbollförbundet.

Solidsport lanserar ligalösning

Till säsongsstarten presenteras nu också en ligalösning hos SolidSport, vilket först och främst gör det möjligt att via livesändningarna följa sitt lag i allsvenskan på både hemma- och bortaplan. Man anmäler sig som Månadssupporter på lagens respektive SolidSport-kanal, betalar 99 kronor i månaden – och supportrarna ska då veta att deras bidrag hamnar hos den förening man stöttar och vill se utvecklas.

De klubbar med flest Månadssupportar kommer alltså att gynnas mest ekonomiskt.

Ett unikt upplägg.

– Vi sjösätter ligalösningar i Superettan i basket, allsvenskan i handboll för både damer och herrar, innebandy samt i Badmintonligan – och har redan sett ett omedelbart intresse från fansen att stötta sina lag, säger Tobias Thalbäck.

– Ju fler fans klubbarna har desto fler sponsorer och publikintäkter kan de få, vilket leder större ekonomi och stabilare verksamhet. Att erbjuda alla fans att se alla hemma- och bortamatcher kommer att ge trognare och fler supportrar, det är ett härligt steg för Superettan, säger Johannes Wohlert.

Den första omgången i Superettan säsongen 2019/2020 inleds den 28 september – och du hittar alla matcher på solidsport.com/superettanherr

För att enklast att se och följa ditt favoritlag kan du även ladda ner Solidsports nya tittar-app. Den finns att ladda ner både i App Store och Google Play