– Nu väntar ett gediget och svårt arbete med att hantera ansökningarna, säger RF:s ordförande Björn Eriksson.

4064 idrottsföreningar och 49 specialidrottsförbund. Så många har ansökt om att få tal av regeringens krispaket på 500 miljoner kronor. Det visar en sammanställning Riksidrottsförbundet.
– Nu väntar ett gediget och svårt arbete med att hantera ansökningarna, säger RF:s ordförande Björn Eriksson.

Det var den 20 mars som svenska regeringen meddelade att idrotten kommer få ett stödpaket på 500 miljoner kronor som kompensation till följd av Covid-19.

Under perioden 1-15 maj landets idrottsföreningar och specialidrottsförbund därefter haft en möjlighet att ansöka om kompensationsstödet. Nu har Riksidrottsfröbund sammanställt antalet ansökningar.

Över 4000 föreningar har ansökt

Totalt har 4064 idrottsföreningar och 49 specialidrottsförbund ansökt om ekonomisk kompensation. Hur mycket varje förening och förbund kommer få i ersättning är däremot inte bestämt.

– Nu väntar ett gediget och svårt arbete med att hantera ansökningarna och sedan arbeta för att Riksidrottsstyrelsen ska kunna ta beslut om fördelning av stöd den 11 juni. Hur stort behovet av stöd är i ansökta kronor totalt sett får vi återkomma till eftersom inte alla ansökningar handlagts ännu, säger Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Flest ansökningar kommer från fotboll, ridsport och innebandy samtidigt som flest föreningar som sökt stöd tillhör storstadskommunerna Stockholm, Göteborg och Malmö.

RELATERAT INNEHÅLL:

Solidsport stöttar Röda Korset i kampen mot Covid-19
Idrotten behöver pengar – ska det förbjudas av förbunden?
RF: 500 miljoner räcker inte – idrotten behöver mer pengar