SolidSport jobbar konsekvent för att förbättra tjänsten som tusentals lag och utövare redan använder i syfte att lyfta sin sport och samtidigt fylla på lagkassorna.
Nu lanseras den nya scoreboarden som höjer nivån på produktionen ytterligare.
– För oss är det därför viktigt att den nya scoreboarden är användbar i alla sportsammanhang och samtidigt passar in utan att stjäla uppmärksamhet från livesporten, säger SolidSport UX-ansvarige Daniel Bokström.

(Foto: Christoffer Borg-Mattisson/Handbollskanalen.se)

SolidSport är Sveriges största kanal för livesänd sport och den nya scoreboarden som lanseras under maj 2019 ska fungera till samtliga sporter i det väldiga utbudet.

Fotboll, hockey, innebandy och fotboll – såväl som dans, segling och bordtennis.

– SolidSports motto är “All Sports. Everywhere”. För oss är det därför viktigt att den nya scoreboarden är användbar i alla sportsammanhang och samtidigt passar in utan att stjäla uppmärksamhet från livesporten. Den ska kännas lika självklar i elitpingis som i ungdomsdans och vara totalt neutral, säger Daniel Bokström.

– För oss är tydligheten i en scoreboard absolut viktigast. Det ska vara enkelt att läsa av vilka lag eller personer som möter varandra och ställningen ska vara lätt att lokalisera utan störande element och färger.

Daniel Bokström förklarar varför den nya scoreboarden är så anpassningspar:

– På SolidSport är sportvariationen stor. Att som användare själv kunna skapa livesändningar utefter sina egna behov utan utbildning är vad som driver oss på SolidSport till att utveckla lösningar där anpassningsmöjlighet är total.

– Den nya scoreboarden är byggd efter denna premiss och består i grunden av bitar som tillsammans skapar ett pussel. Beroende på sport eller åldersnivå kan scorboarden anpassas och bitar kan plockas bort eller läggas till, samtidigt som tittaren alltid känner igen sig.

Att överhuvudtaget ha med grafik i en sportsändning är i de flesta fall både dyrt och komplicerat. Men med hjälp av SolidSports livesändningsapp, SolidSport Broadcaster, så blir det enkelt och helt gratis.

– Nu har det gjorts ett stort arbete i att öka flexibiliteten i scoreboarden, vilket innebär att vi på ett enkelt sätt kan applicera olika typer av grafik för olika typer av sporter. Allt för förenkla för a l l a sporter att synas mot en större publik och tjäna pengar med hjälp av SolidSport, säger Johan Lundqvist, produktchef på SolidSport.

 

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com