Norges idrottsförbund vill stoppa sommar-OS. Foto: Bildbyrån

Norska idrottsförbundet vill att de olympiska spelen i Tokyo ska skjutas upp. Det meddelar förbundet i ett pressmeddelande. 

“På grund av den högst olösta situationen i Norge och i stora delar av världen i övrigt är det varken försvarligt eller önskvärt att skicka norska utövare till OS eller Paralympics förrän världssamfundet lagt den här pandemin bakom sig”, säger Norges idrottsminister Berit Kjøll i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: Handbollsförbundet: “Konstant kris- och stabsläge”

Det norska idrottsförbundet (NIF) meddelar i ett pressmeddelande att förbundet har skickat ett brev till Internationella olympiska kommitténs (IOK) ordförande Thomas Bach. Det med en vädjan om att de olympiska spelen i Tokyo inte ska genomföras så länge den pågående coronapandemin är under kontroll.

Enligt den norska nyhetsbyrån NTB är förbundet väldigt bekymrade över coronavirusets spridning som har fått konsekvenser för i stort sett hela världen.

LÄS ÄVEN: Regeringen krisstödjer idrotten – får 500 miljoner

“NIF ber IOK om att OS i Tokyo 2020 inte ska genomföras förrän pandemisituationen är under kontroll”, skriver det norska idrottsförbundet i ett pressmeddelande.