Det blir ingen lätt uppgift att fördela krispaketet på 500 miljoner, menar RF:s ordförande Björn Eriksson. Foto: Bildbyrån

Regeringen har gett klartecken om att stötta idrotten med ett krispaket 500 miljoner kronor. Nu ska Riksidrottsförbundet bestämma hur pengarna ska fördelas.
– Vad vi än gör så kommer inte alla vara nöjda, säger RF:s ordförande Björn Eriksson i intervju med SVT.

Tidigare i veckan rapporterade Riksidrottsförbundet att deras första analys av coronakrisen visar att Sveriges idrottsföreningar riskerar att förlora minst 500 miljoner kronor.

RF vädjade då om hjälp hos den svenska regeringen – som svarade snabbt. Redan under fredagen meddelade Sveriges kultur- och idrottsminister Anna Lind att regeringen hjälper idrotten med ett krispaket på 500 miljoner.

LÄS ÄVEN: RF: ”Föreningarna förlorar minst 500 miljoner”

Nu är det upp till Rikisdrottsförbundet att fördela pengarna.
Hur det kommer göras är det däremot inte klart.

– Vad vi än gör så kommer inte alla vara nöjda. Man kan säga lite stoiskt: om alla är lika missnöjda har man i någon mening lyckats. Här gäller det att komma fram till ett beslut, resonera i folkrörelsen och be folk hjälpa till nu, för det perfekta systemet finns inte, säger RF:s ordförande i en intervju med SVT.

“Ingen kommer få tillbaka allt som förlorats”

– Dessutom är det lite bråttom, för det gäller att få ut de här pengarna i tid. Ingen kommer troligen att kompenseras så mycket som uppoffringen har varit. Det tror inte jag.’

LÄS ÄVEN: ”Vi lever på cupen hela året”

Eriksson tror inte att någon drabbad kommer få tillbaka hundra procent av sin förlorade intäkter, även om krispaketet motsvarar deras analysbelopp.

– De mätningar vi gör, 500 miljoner kronor, täcker mars och april och då är det osannolikt att vi är tillbaka till det normala i maj, juni. Och då måste vi tänka till hur vi ska fördela de här pengarna, avslutar han.

Se hela intervjun här!

Vill du tipsa Solidsport News om en nyhet?
Maila redaktionen@solidsport.com